„MadeByGoogle”

Cand eram copil, in Romania comunista a anilor ’80, „Made in China” era garantia calitatii. Jucarii, baterii, lanterne, pantofi sport, lucruri mici si marunte etc produse in China comunista erau la mare cautare. Si pentru ca erau foarte rare.

Acest „Madein” s-a deteriorat in timp, in parte din motive de globalizare si din cauza faptului ca productia multor branduri, ca sa nu spun a tuturor, s-a mutat in tari din Europa de Est, in anii ’90, sau din Asia, in prezent, unde costurile sunt mult mai scazute.

Google reinventeaza/adapteaza conceptul Madein, prin lansarile anuntate ieri, si isi defineste strategia de a deveni asistentul personal al fiecaruia dintre noi:

Google CEO Sundar Pichai: „We are excited about building a personal Google for everyone, everywhere.”

Sunt trei piloni pe care se bazeaza aceasta strategie:

1. Telefonul
2. Casa
3. Masina

Totul construit in jurul Google Assistant, AI-ul lansat de Google pentru a concura cu Siri-ul de la Apple.

1. Telefonul: In aceasta noapte Google a anuntat Pixel si Pixel XL, doua telefoane care, pentru prima oara, dupa experientele Nexus si Motorola, au sansa sa ameninte iPhone-ul si ecosistemul construit Apple.

Este a treia oara cand Google incearca sa intre in hardwareul de smartphoneuri, o piata anuala de 400 miliarde USD, iar perseverenta lor e normala tinand cont ca toata strategia e construita in jurul acestui device si a AI-ului: Google Home, Google Car, Google Wifi, Google VR, Nest-ul. Pentru a controla toate aceste device-uri ai nevoie/e de preferat sa controlezi atat OS-ul cat si telefonul. Asta si pentru ca actualii parteneri ai Androidului, Samsung, LG, HTC, nu au reusit sa impinga suficient de mult un smartphone la nivelul iPhone-ului, pentru ca piata Android-ului este foarte fragmentata, pentru ca e greu sa concurezi cu Apple cata vreme Androidul e atat de fragmentat. Si pentru ca Samsung and Co dau semne de „nesupunere” si de independenta. Cred ca pentru prima oara, cu adevarat, Google isi ataca, prin Pixel, partenerii traditionali de hardware.

2. Casa. „Rule your kingdom without lifting a finger”. Prin lansarea Google Home + Google Wifi + DayDream (VR) la care se adauga Nest-ul si Chromecast, Google are o suita completa pentru activitatile zilnice din casa, totul prin intermediul Google Assistant:

You could start up your favorite song while you’re washing dishes, turn off the lights without getting out of bed, or check the traffic when you’re running out the door. Today we’re unveiling a new product that helps you in the place you need it most: your home. With Google Home, it’s as simple as using your voice to turn up the music, get answers to a myriad of questions, manage tasks around the house, and even adjust the thermostat or lights. It allows you to bring the Google Assistant into your kitchen, living room or anywhere else around the house.

3. Masina. O sa pun embed ce am postat pe Facebook in aceasta dimineata:

Ca si concluzie, da, e un post „de bine” pentru Google :)

2 Comentarii
  1. Dragos spune:

    @Andrei Deci tot un rahat pe bat au făcut in privința update-urilor :(. Păcat de telefoane, ca par misto de data asta.

Lasa un comentariu