Jerry Yang si-a dat demisia din functia de CEO Yahoo

WSJ anunta plecarea lui Jerry Yang, cofondator Yahoo alaturi de David Filo, din functia de CEO Yahoo. Jerry va ramane in functie pana cand i se va gasi un succesor. E foarte posibil ca o data cu plecarea lui Yang, cel care s-a opus cumpararii Yahoo de catre Microsoft, Steve Ballmer sa revina cu o oferta pentru cumpararea business-ului de search de la Yahoo daca nu pentru toata compania.

Pe fondul crizei financiare de pe toate pietele, actiunile Yahoo au ajuns la un nivel scazut, $10.63/actiune. Oferta Microsoft din ianuarie 2008 a fost de $31/actiune

9 Comentarii
  1. Life Tester spune:

    era normal sa plece ori sa fie trimis la plimbare

    yahoo nu valora nici atunci $31+/actiune; pe o piata pe care google scrie legea, singura lor speranta era sa mearga cu microsoft ca sa reziste, dar nu.. ca ei au tehnologie super-dooper in the making, LOL

    M$ ii va lasa de izbeliste, cu sau fara Yang, eventual aduna doar bucatile bune (search?) dintr-un yahoo care se indreapta cu pasi grabiti spre faliment (ori irelevanta)

    imi pare rau pt Yang, dar trebuia sa o vada din timp…

  2. orlando spune:

    da, e normal sa plece, a jucat prost cartea Google care nu vroia decat sa indeparteze Yahoo din dealul cu Microsoft, personal cred ca Ballmer va relua discutiile pt a cumpara bucati din Yahoo (search?) mai ales ca in contextul crizei pretul va fi mult mai mic decat acum 10 luni.

  3. gigi spune:

    La momentul ofertei MS, Y! a mizat altfel, in primul rand pe piata. Cum piata s-a schimbat dramatic din cauza crizei financiare, bursa i-a lovit si pe ei. Numai ca nu vad de ce ar vinde acum, sunt convins ca nu vor vinde. Numai in cazul vreunui dezastru financiar prin conturile Y! i-ar arunca in bratele unui cumparator, ceea ce sigur nu e cazul.

    Daca vor mai vinde, vor vinde peste mult timp, cand le va conveni.

  4. TheBride spune:

    @gigi: nu vor vinde decat daca stau pe o patura cu cash. daca cash nu au atunci vor vinde. nowadays, cash is the king, nu ai vazut?

  5. gigi spune:

    Acum depinde de bucataria lor interna, ei isi cunosc cifrele. Oricum, parerea mea este ca nu se vinde cand piata e in groapa decat daca si finantele tale sunt in groapa.

    TheBride, eu nu stiu ce investitii au si in ce au bagat Y! banii, in principiu nu ar trebui sa aiba probleme pt ca nu este banca sau institutie financiara si nici nu are activitate cu servicii sau produse tranzactionate pe credit. Cel putin asa cred eu. Deci desi nu se scalda in cash ar trebui sa aiba salteaua necesara caderii si sa evite pericolul dumpingului.

    On the other hand, evident, daca vor continua sa cada (din motive pe care numai ei si le stiu), vor pierde totul.

  6. Licuriciul spune:

    Nici nu vreau sa-mi imaginez teslele alora de la Yahoo (actionari si conducere) care au refuzat 45 de miliarde si acum nu le mai da nimeni nici 20. Sint curios cit ii mai lasa Gates sa scada pina ii cumpara.
    De fapt Microsoftu a avut noroc ca au fost refuzati….. mama da’ ce noroc, cu carul, nici nu se asteptau ei la ce avea sa urmeze.
    Cum o fi frate sa zici….am pierdut vreo 20 de miliarde de parai ca am fost prea smecher… :))

  7. Vasilr spune:

    Cine cumpara acum actiuni yahoo, peste un an, prin august 2009 e bogat. China baga bani grei in SUA, stiu ei ce stiu. Bani sa ai si timp sa astepti sa creasca.

  8. […] CEO al celor de la Yahoo, anuntul oficial urmand a fi facut zilele urmatoare. Carol vine pe postul lasat liber de Jerry Yang la inceputul mijlocul lunii […]

Lasa un comentariu