Apple a fost data in judecata de Departamentul de Justitie al Statelor Unite pentru monopol in ecosistemul iPhone

Apple a fost data in judecata de Departamentul de Justitie al Statelor Unite pentru monopol in ecosistemul iPhone. Voi reveni pe subiect pentru ca merita o analiza mai detaliata, fiind vorba de un caz de referinta in justitia americana si in „lupta” impotriva „big tech”.

Azi remarc doar faptul ca procurorul general al Statelor Unite probabil nu a folosit un iPhone pana acum. Altfel ar fi inteles de ce smartphone-ul produs de Apple e superior celorlalte telefoane prezente in piata.

Garland nu intelege ca, azi, piata de smartphone = Apple, Samsung si chinezii. El se mira ca Apple are 65% cota de piata in SUA, fiind vorba de un produs al unei companii americane. iPhone nu inseamna doar device-ul ci si ecosistemul construit de Apple in jurul lui. De asta are 65% cota de piata, nu pentru ca e un monopol.

Faptul ca Apple are $97 miliarde profit ar trebui sa fie un lucru bun pentru SUA, pentru o companie americana care se lupta cu x clone chinezesti si nu un motiv de a-i da in judecata. Apple inoveaza, investeste si incearca sa scoata produse mai bune de la an la an. Dar administratia Biden e deja in campanie electorala.

Stirea:

Procurorul general al SUA, Merrick Garland, a remarcat că profitul Apple, de $97 de miliarde în 2023, „depășește PIB-ul a peste 100 de țări”, în mare parte datorită succesului iPhone-ului, care deține o cotă de peste 65% din piața smartphone-urilor din SUA.

De-a lungul anilor, „Apple și-a menținut monopolul pe piața smartphone-urilor” nu doar prin „concurență corecta”, ci printr-o strategie intenționată de a exclude concurenții, a spus Garland. „Apple și-a menținut puterea nu din cauza superiorității sale, ci din cauza comportamentului său ilegal de excludere”, a adăugat Garland.

Lasa un comentariu