Tencent cumpara 5% din Tesla

Pentru $1.8 miliarde, ceea ce inseamna $36 miliarde evaluare pentru Tesla. Asta era „ieri”, azi Tesla este evaluata pe Nasdaq la $46.5 miliarde. Emblemele industriei auto din SUA, Ford si GM, valoreaza astazi $46.7 miliarde respectiv $54 miliarde dupa capitalizarea de pe bursa.

Tesla si-a triplat vanzarile in China anul trecut, depasind $ 1 miliard. Pe piata americana vanzarile s-au dublat, depasind $4 miliarde. Pretul unei actiuni Tesla a crescut cu aproape 30% de la inceputul anului.

Chinezii de la Tencent, care detin WeChat – 900 milioane de useri si unde sud africanii de la Naspers au o „felie” serioasa, au ajuns la $275 miliarde capitalizare pe bursa din Hong Kong. Pentru a avea un termen de comparatie, Facebook e la $408 miliarde pe Nasdaq.

Naspers detine 34% din Tencent pe care au platit $34 milioane la inceputul anilor 2000 cand au cumparat 50% din businessul Tencent. Astazi procentele lor valoreaza aproape $100 miliarde.

Se misca lucrurile, iar chinezii au iesit la cumparaturi.

4 Comentarii
  1. Iulian spune:

    E cumva nostim cum unii ce chiar și produc ceva sunt cotați sub Uber ce e evaluat la 50 miliarde. Sau era.

  2. Orlando spune:

    Silviu, ieri” = momentul in care s-a facut tranzactia cu Tencent, de asta am pus ghilimele.

  3. […] Stories global, Ownzones Passport de la UPC , co-fondatorul Oculus pleacă de la Facebook, un acţionar nou pentru Tesla, Amazon are un Influencer program, CEO nou pentru […]

Lasa un comentariu