Petitie pentru vanzarea domeniilor .ro

Bogdan a initiat o petitie pentru vanzarea domeniilor .ro, vanzare interzisa de regulamentele ROTLD. Cred ca regulamentul trebuie modificat astfel incat domeniile sa poata fi tranzactionate, deci sustin aceasta petitie. O gasiti aici.

7 Comentarii
  1. Cristian spune:

    Mi-e teamă că astfel se legalizează bișnița cu domenii.

  2. Dragos spune:

    Am semnat-o si eu dar cred ca e gresit demersul. N-ar trebui sa se poata vinde domeniile ci ar trebui sa se cumpere domenii cu perioada de valabilitate de 1 an, cum e in toata lumea, la toate extensiile. Nu pe viata, cum e doar la noi. Asa s-ar debloca foarte multe domenii, chiar nume bune care stau degeba acum.

    Daca s-ar implementa metoda asta si vanzare sau transferul s-ar face la fel de usor cum faci la un .com, adica dintr-un formular la registrar.

    Deci petitie pentru taxa anuala, nu vanzare de domenii, ca nu ajuta prea mult la deblocarea pietei de domenii.

  3. Cazare spune:

    Dragos, daca demersul e gresit de ce ai semnat? Incearca sa gasesti un domeniu comercial .com . Oricare. chiar daca se platesc pe an sunt o gramada de firme care se ocupa cu tranzactionarea domeniilor si care practic le-au cumparat pe toate, in toate combinatiile. Practic ajungi sa platesti pe un domeniu cu un nume nu tocmai usor sau inspirat sume intre 3000-5000$. Nu cred ca asta e o varianta mai buna.

  4. Dragos spune:

    Am semnat pentru ca e singurul demers care se face.

    Si alternativa ta care e? Ai impresia ca daca se deblocheaza vanzarea de domenii maine, o sa cumperi domenii bune mai ieftin sau cum?

    Modelul .com functioneaza din mai multe motive, in primul rand ar aduce mult mai multi bani la stat, in al doilea rand oamenii cu multe domenii ar mai renunta la ele din pricina costurilor si astfel s-ar mai debloca unele domenii. Chiar daca ar interveni niste firme si ar cumpara domenii, tot ar fi mai bine, s-ar mai debloca piata si s-ar rula niste bani.

    Oricum ar fi, modelul de acum de la noi e praf si trebuie schimbat, singura varianta e alinierea la sistemul international care mai rea nu are cum sa fie.

  5. Dragos spune:

    *mai rau.

    PS Orlando pe mobil e cam jale cu comentatul.

  6. Marius spune:

    Si ce facem cu domeniile deja cumparate ? Le anulam dupa 1 an desi le-am cumparat pe viata ? Sau de la T0 incepem sa le cumparam doar pe 1 an cu posibilitate de extensie ?

  7. Dragos spune:

    Exita in termenii si conditiile ROTLD mentionat faptul ca la un moment dat se poate trece la plata anuala, inclusiv pentru domeniile trecute. Nu va exista T0, absolut toate domeniile cumparate pe viata trec pe plata anuala cu o suma mai mica.

Lasa un comentariu