Mobile-ul nu inlocuieste web-ul

Doar il extinde, avem inca o confirmare.

mob_web

De aici.

7 Comentarii
 1. Livius spune:

  Nu-l inlocuieste dar trendul este clar. Cu cat mai multi utilizatori se vor obisnui cu utilizarea mai complexa a mobilelor cu atat mai mult desktopurile vor incepe a pierde teren. In 2 ani graficul se va schimba.

 2. Alexandru Jijian spune:

  Omni-channel ftw!

 3. Secara spune:

  @ Livius

  E vorba de total minutes – mult din acest timp e rezervat timpului in care muncesti / folosesti intens tastatura, ai nevoie de securitate, poate vrei sa compari informatii de pe mai multe ecrane, si mai ales sa utilizei programe cu toate functionalitatile – nu e doar o problema de obisnuinta, ci mai ales una de performanta. Cunosti vreo firma de curierat care sa-si fi luat telefoane mobile pentru a inlocui cititoarele de coduri de bare?

 4. George spune:

  @secara Referitor la curierat. Eu cred ca la un moment dat Compainiile mari de curierat isi vor externaliza livrarea/colectarea si atunci pot aparea solutii gen Uber. Da, licentiera in transporta ramane o problema dar mai devreme sau mai tarziu va trebui rezolvata.

  @Orlando apropo de mobile, e foarte greu sa scrii un comentariu de pe mobil pe o.ro

 5. Ciprian spune:

  Dupa parerea mea, mobile-ul nu va inlocui curand desktop/web-ul din motive ce tin strict de limitarile tehnologiei disponibile la ora actuala pe piata. De exemplu: un dispozitiv mobil nu va putea (cel putin in urmatorii 5-10 ani) sa dispuna de resursele necesare rularii unui joc de ultima generatie in conditii ok (sa nu mai vorbim de problema vesnica legata de baterii). La birou nu vom folosi dispozitive mobile pentru ca nu pot face fata unui mediu multitasking puternic din niciun punct de vedere. Nu ne vom dori vreodata sa rulam continut media pe o platforma incapabila sa ne satisfaca cele mai basic nevoi.

  Un dispozitiv mobil se numeste mobil din cauza portabilitatii care vine la randul ei cu probleme adiacente de experienta: interactiuni mai dificile din toate punctele de vedere, ecrane mult mai mici, spatiu pentru componente redus samd.

  Eu cel putin cand simt nevoia de o experienta buna, ma intorc la un monitor de 24″ cu o tastatura full-size, un sistem audio bun si o putere de procesare pe masura. Iar mainile mele nu se vor micsora prea curand :) la fel si vederea sau alte „impairments”. In plus d.p.d.v. experienta, intotdeauna vor exista cazurile oamenii cu nevoi „speciale”, segment in care de abia se face inovatie de ani de zile intr-un ritm de melc.

  Avand in vedere evolutia tehnologica din punct de vedere al inovatiei, daca ma uit la toate cele de mai sus si mai adaug multe altele in gand, sincer, nu cred ca se va intampla asta nici in 20 de ani :)

 6. Andrei Cenusa spune:

  Cu siguranta mobilul a avansat mult in ultimul timp, ba chiar si cei de la Google au scos un algoritm de clasare diferit pentru platforma mobila, insa depinzand de utilitatea paginilor pe internet mobilul are putere sau nu.

 7. Dragos spune:

  Graficul asta e interesant, insa e general, normal ca in general o sa existe more or less acelasi trafic de pe desktop insa nu in toate domeniile se intampla lucrul asta.

  Concret, in consumul de news mobile-ul a inlocuit depasit bine de tot desktop-ul in SUA. La fel se intampla si in social media. Asa cum consumul de chat a inlocuit aproape de tot SMS-ul traditional. Se intampla un shift insa desktop-ul o sa mai tina, overall. Vorba lui Palici, citesc cat citesc la semafor si pe unde prind stiri, dar cand ajung la munca instant sar pe monitorul ala mare.

  PS Consumul de mobile e extra pe langa consumul regulat pe desktop tocmai pentru ca mobilul a patruns in momentele alea in care noi stateam offline, ca n-aveam pe ce sa stam online. In timpii morti, ca de exemplu statul la semafor, asteptatul la doctor, statul la coada la shaorma, statul pe buna and so on. It got us connected everywere :)

Lasa un comentariu