Diferenta dintre o companie de media si una de tehnologie

Later update: HBO Romania a pus pe YouTube primul episod din Games of Thrones, sezonul 4, il gasiti aici, thx Cristi pt info.

Spuneam zilele trecute, la conferinta Brat, ca Mediafax Group trebuie sa se transforme dintr-o companie de media intr-o companie de tehnologie care are niste branduri puternice in media.

Care e diferenta dintre cele doua?

Acum cateva ore a avut loc in SUA premiera sezonului 4 de la Games of Thrones (diseara la 22:00 pe HBO premiera in .ro) si, ca de obicei, HBO face disponibil episodul si pe HBOGO. Rezultatul?

Now, remember saltul lui Felix Baumgartner de acum un an jumatate transmis live pe YouTube? Peste 8 milioane de useri au urmarit simultan transmisia, Google/YouTube fiind una din putinele companii din lume care ar putea suporta atat de multi oameni simultan pe o transmisie.

Sursa foto

Cam asta e diferenta.

6 Comentarii
 1. Adinel spune:

  Incet, incet vin din urma. Uite un exemplu aici aici. Va fi frumos sa ii vezi cum vor trece de la PHP la Scala.

 2. Iulian spune:

  Prin 2005, Premiere (actualmente Sky) a inceput sa transmita Champions League pe net folosind metoda de pay per view. La prima transmisie nimic nu a functionat (de la frontend la backend). In cazul lor era destul de usor de estimat capacitatea necesara: daca au platit 30 mii oameni pentru un meci (ca plateai fix pentru meciul pe care voiai sa-l vezi) este extrem de probabil ca ei sa se si uite la el.

  La HBO mai exista scuza ca n-au avut o baza atat de concreta de estimare :)

 3. Cristi spune:

  HBO Romania au pus pe youtube primul episod gratis
  https://www.youtube.com/watch?v=unJRLYfMKqo

 4. orlando spune:

  Foarte, foarte tare miscarea!

 5. orlando spune:

  Iulian, da si nu, au fost probleme si luna trecuta cu un episod din True Detective.

 6. […] Orlando Nicoara zicea chiar astazi pe blog-ul lui ceva ce a spus saptamina trecuta intr-o conferinta si anume ‘companiile de media ar trebui sa se transforme in companii de tehnologie”. […]

Lasa un comentariu