Una despre net neutrality

Cititi inainte ce este Net Neutrality si stirea de ieri care afecteaza acest principiu/regula, deocamdata cu aplicabilitate in SUA.

Miza este mutarea „mingii” din curtea playerilor mari de internet (Google/Youtube, Netflix, Apple, Amazon) inapoi in curtea telecomurilor care isi intaresc pozitia subrezita in ultimii ani desi au investit masiv in construirea infrastructurii. Adica daca Google are pofte sa investeasca in broadband in Kansas s-ar putea ca la New York sau LA, dintr-o data, userii care acceseaza YouTube-ul sa aiba niste „probleme” cu conexiunea.

3 Comentarii
 1. Alin spune:

  Se cam întâmpl? deja pe la NY. Time Warner Cable î?i cam zice c? dac? vrei Netflix ?i Hulu e bine s? faci un upgrade la abonament. Au trimis un pliant zilele astea prin po?ta clasic? ):-

 2. Andrei Rinea spune:

  Miroase a disperare din partea telecom. Dar ?i dac? î?i iei net de la Google si vrei s? intri pe site-urile concuren?ei lor oare va merge?

 3. George spune:

  Tu ti-ai face abonament la un operator care iti restrictioneaza accesul la youtube sau te mai pune sa platesti in plus pentru Netflix ?

  Eu prevad aparitia unor solutii tehnice de networking care va zice pas operatorilor telecom. Wirelessul de azi merge la 1Gbps in banda de 5Ghz. Chrome a reusit compresia datelor la jumate. WebRTCul functioneaza perfect peer to peer. Eu nu mai cred in operatori, sunt javre mai mari decat google si apple la un loc inmultit cu 10 si le astept cu interes coliva.

Lasa un comentariu