Cati bani face Google in .ro?

Motto:

Sir Martin Sorrell, WPP: Two things that could stop Google: size (gets too big) or regulation

Conform datelor de la Ministerul Finantelor, Google Romania SRL a inchis 2011 cu venituri de 1.1 milioane de euro. Estimarile colegilor de la ZF indica 10 milioane euro bani plecati din .ro catre Google Irlanda, alte voci estimeaza 20 milioane euro, iar cei mai optimisti/pesimisti vorbesc de 30-40 milioane euro. Cert e un singur lucru, impozite se platesc pentru doar 1.1 milioane euro. Daca eram in anii ’90 ar fi mers un miting cu „Nu ne vindem tara” :)

7 Comentarii
  1. Trebuie sa fim copii sa credem ca sunt doar 1,1 milioane. Si cifra de 10 mil. euro mi se pare mica. Mai ales ca sunt deja destule agentii interactive, digitale si specializate in PPC care ruleaza bugete de peste milion.

  2. orlando spune:

    Hai ma Doru, nici macar kinderii nu cred in 1.1 milioane :)

  3. Vivi spune:

    P?i a?a se face ?i la case mai mari, în America. :-) C’a?a’i în tenis.

  4. vali spune:

    de banii ??tia abai ii pl?tesc salariul bogdanei.

  5. z spune:

    @doru, explica-mi te rog cum functioneaza asta: eu agentie cumpar reclama. de unde o cumperi? de la google.com sau de la google.ro. unde emiti factura? ca daca emiti catre strainezia nu o sa se vada la mfinante.ro. pe de partea ailalta, tu agentie care cumperi reclama unde intrii? cod caen publicitate? well nu chiar. se pare ca sunt bune si alte coduri. si atunci d-aia nu se vede.

  6. z: nu prea inteleg legatura cu ce ziceam eu, dar in fine. Este evident ca facturile sunt facute pe Irlanda, deci taxe la statul roman nema pentru ca probabil invoca legea evitarii dublei impuneri. Si cum e greu sa demonstrezi pe teritoriul carei tari se presteaza serviciul, iata ca tarile cu fiscalitate mai mestera vor lasa Romania sa planteze in continuare banane.

  7. Bogdan spune:

    Nici in Iralnda nu ramin prea multi, ca se foloseste si sandwich-ul olandez. Statul francez estima ca Google ar trebui sa contribuie cam cu 1 milard de euro impozite pe an.
    Divide et impera!

    Alte detalii la
    http://www.rue89.com/2012/11/14/apple-google-les-astuces-anti-impots-des-geants-du-numerique-236744

Lasa un comentariu