1 Gbps

Smart, Google a lansat ieri in Kansas programul „sa dam americanilor internet cat cuprinde”, adica internet gratis la 5mbps oricui vrea si internet la 1 Gbps (yep, un gigabit pe secunda) la 70 usd/luna. Fara limita de trafic.

Lansat acum +2 ani, cand costurile erau altele, toata distractia i-ar fi costat undeva pana in jumatate de miliard de dolari.

Merita? Din plin, completeaza perfect dorinta de a duce YouTube-ul in zona unde activeaza Netflix si iTunes (adica Play) si anunta cu adevarat ambitia Google de a deveni un player in zona tv. Nu a televiziunilor ci a carrierului care-ti livreaza distractia in dormitor prin intermediul fibrei optice.

De altfel oferta este construita in jurul TV-ului:

Gigabit + Google Fiber TV: What’s better than a gig of Internet? A gig plus TV, designed for how you watch today and how you’ll watch tomorrow. Google Fiber TV carries hundreds of channels (including your local favorites) and tens of thousands of shows on demand in crystal clear HD. With eight tuners and 2TB of DVR storage, you’ll never have to miss a show again. You’ll also get a brand new Nexus 7 tablet that you can use as your remote control. Gigabit + Google Fiber TV will cost $120 per month, and we’ll waive the $300 construction fee.

De aici

Tinand cont ca stau pe 50 miliarde USD cash, adica ar putea conecta relativ repede cam toate marile orase americane, as spune ca dupa o perioada de cateva luni de test vom auzi de multe alte orase care intra in acest program.

Da, intra pe o piata noua si in competitie cu ISP-urile din SUA, iar acolo top 3 sunt Comcast, Time Warner Cable si AT&T. Adica playeri care, intr-o forma sau alta, sunt/ar trebui sa fie partenerii Google pe diferite alte piete (Comcast detine NBC, TimeWarner Cable face parte din grupul care detine studiourile cu acelasi nume + televiziuni, iar AT&T opereaza in mobile). Asta e. In final userul va fi cel mai castigat. 1 Gbps. Fara limita.

5 Comentarii
 1. Adinel spune:

  Pentru cine are timp exista o prezentare de o ora a lui Patrick Pichette, CFO Google. E interesant de urmarit ca argumentatie, prezentare produs/marketing etc.
  Have fun!
  Avertisment: primele trei minute nu au sonor asa ca nu verificati castile ca nu e din cauza voastra. Asa au pus conferinta pe YT.

 2. Morrison spune:

  Se schimba lumea. Se tot vorbea de IPTV de multi ani si in sfarsit e IPTV in adevaratul sens al cuvantului abia acum. Romanii din pacate nu ar plati nici pentru un meci de box intre Bute si mai stiu eu ce american pe Voyo, nu si-ar cumpara un album original decat daca daca ar contine droguri inauntru, nu ar umple salile la cinema decat daca dai 300 de invitatii gratuite la concurs. Suntem in epoca de piatra dar barem am descoperit si noi focul (penetrare de 30%). E un inceput.

 3. Morrison spune:

  Scuze, am sarit 6 luni in viitor in postul de mai sus

 4. […] crescut si pentru ca operatorii au investit in infrastructura. Eu l-am intrebat pe Dan in ce masura recenta miscare de a oferi in Kansas internet la viteze de 1 Gbps (btw, e operational de zilele trecute) nu este un […]

 5. […] marketing”, miscarea pare logica, mai ales dupa investitiile in sateliti, baloane, drone sau fibra, destul de […]

Lasa un comentariu