Trei despre Marissa Mayer

O stire care a „stricat” feng shui-ul unei veri linistite in Silicon Valley, Marissa Meyer este noul CEO Yahoo, azi noapte si-a anuntat demisia de la Google, astazi incepe la Yahoo. Ceea ce inseamna ca Yahoo incearca sa iasa din paradigma unei companii media si sa joace cartea dezvoltarii de produse noi/tehnologiei.

1. Marissa a fost al 20-lea angajat Google lucrand multi ani pe search si avand, in ultima perioada, dezvoltarea local-ului si mobil-ul in subordine. Probabil este, alaturi de Sheryl Sandberg, COO Facebook, una dintre cele mai vizibile femei din business-ul de tehnologie/internet

2.

So you think Mayer is a great hire. Why?
Three reasons:
She’s a proven manager at scale. She knows how to run these companies at scale. There aren’t that many product managers in our industry who can manage at scale.
She’s a proven product leader.
She knows the Internet inside out.
A lot of people who may have had those first two may not have the third.

Marc Andreessen despre Mayer in Business Insider

3. Este insarcinata si va naste in octombrie, mi se pare partea cea mai misto a stirii.

17 Comentarii
 1. dan boabes spune:

  4. In Press Release-ul initial, oficial, Yahoo i-a gresit numele: a scris Marrisa in loc de Marissa :) Au corectat dupa vreo 2 ore.

 2. George spune:

  Parerea mea este ca nu managementul ei a adus google la nivelul de acum, google a adus-o pe ea la nivelul de acum.

 3. orlando spune:

  Parerea mea este ca va incepe sa concureze Google :)

 4. orlando spune:

  Razvan, thx pentru contributia la acest post :)

 5. George spune:

  @orlando, in cat timp estimezi ca se vor vedea rezultatele, sa stiu cand sa revin pe aici sa-mi iau berea :)

 6. Dumi spune:

  Eu sunt curios si cine a fost headhunter-ul care a realizat miscarea. Talentati baietii…

 7. alex spune:

  @orlando: 3-6 luni pana cand va fi schimbata cu un nou ceo? Ce si-a zis cucoana: daca la google nu o sa am in veci ocazia sa ajung ceo, ma duc la yahoo, ca vreau si io. Intrebarea e daca o vor mai primi aia de la google inapoi in juma’ de an…

 8. dan boabes spune:

  Orlando a vrut sa spuna ca peste 3 luni intra in concediul de maternitate si va lua 85% din salariu. :)

 9. Morrison spune:

  Yahoo nu mai are nicio sansa. Nici daca invie Jobs si inventeaza pompa neutrinica :) Cartile s-au facut si s-au jucat de mult. Au pierdut trenul. Sincer, si ce face Google pe search este depasit. Va aparea in maxim 1 an ceva nou care va revolutiona cautarea pe internet. Deja povestile de la Mountain View despre megaoptimizari nu mai pacalesc pe nimeni. Peste 5 ani o sa vizitez iar acest post sa vad da ca am avut dreptate.

 10. orlando spune:

  Are sanse, chiar mari, au trafic f mare, pot creste mult pe display, pot converti o parte din trafic catre produse noi. E ca un „grasut”, fost atlet de performanta, care, cu ceva exercitii, ar putea iar concura la nivel inalt. Nu-i subestima, nici pe ei, nici pe Marissa.

  Dan, inca nu a schimbat nimic la departamentul PR? :)

 11. Morrison spune:

  pana acum niciun grasut din online care si-a pierdut focusul nu si l-a mai regasit: de notat digg (care s-a vandut pe peanuts) si myspace (the lost kingdom of myspace) :) De subestimat nu-i subestimez, evident, dar cred ca singura lor sansa sa-si revina e sa bage Adsense all site :))))

 12. Razvan Roman spune:

  Morrison, Apple e un exemplu bun de grasut pus la slabit de o singura persoana. Si ca sa ai succes cred ca e nevoie de mai mult decat o cura de slabire. Cura de slabire te face cu x% mai bun, dar cand esti cu totul la pamant te poti realinia (aruncand mare parte din ce nu ai nevoie) si deveni un atlet de performanta.

  Si Google era intr-o pozitie similara inainte sa vina Eric Schmidt, dar a venit la varful companiei repede incat nu stim ce s-ar fi intamplat fara el.

 13. Morrison spune:

  Cu asta m-ai convins :) Asa e. p.s. oameni ca Schmidt si Jobs se nasc vreo 10 pe secol :D E bine ca suntem abia in 2012 :))

 14. Razvan Roman spune:

  10 nu sunt putini :) Mai sunt Andy Grove si Elon Musk in directia asta de inflexiuni, si asta fara sa intram in cercuri precum Bill Gates, Warren Buffet, Richard Branson etc.

  Nu mai zic de toata Asia care sta excelent la capitolul leadership dar e foarte opaca in afara zonei lor, putine povesti ajung la noi. Legat de tehnologie in Asia, recomand recentul interviu la LeWeb London al lui Hiroshi Mikitani, fondator si CEO Rakuten http://www.youtube.com/watch?v=FlZ5uAkiA4g

 15. Morrison spune:

  True story :)

Lasa un comentariu