Atat

Rezultatele studiului Mediascope reflecta de la editie la editie dinamica si tendintele consumului de media atat la nivel local cat si european. Pentru prima oara in acest an, Romania face parte din cele 27 de tari participante la studiu.

De aici

Graficul de mai jos este de la lansare, l-am „furat” de pe pagina de facebook a lui Dragos Stanca. Tristete mare daca ne uitam ca de la Austria in sus toate tarile au bugete de online consumate mai mari decat toata piata de media din .ro, cu tv, cu outdoor, cu radio, cu print, cu online. Si dupa cum observati, „greucenii” U.K., Germania, Franta, Italia, Spania, tarile nordice, joaca in alt grafic.

11 Comentarii
  1. Gigel spune:

    Scuza-ma dar ala care a facut graficul mi se pare un pic retard. Cum sa compari sumele cheltuite in Polonia (38 mil locuitori) cu Serbia (vreo 6 milioane).
    Practic, graficul asta nu spune nimic.

  2. orlando spune:

    In acelasi mod in care poti compara Austria (8 mil) cu Romania (20 mil sau cati mai suntem).

  3. orlando spune:

    Plus, vezi ca Turcia are spre 68 milioane de locuitori adica aproape dublu fata de Polonia

  4. Gigel spune:

    Mda…chestia asta e mai degraba o lista decat un grafic ordonat pentru comparatie.

  5. Alin spune:

    Orlando sunt cel pu?in dou? grafice cu rezultate foarte ciudate. La search pentru .ro este un estimat de 1 mil eur ?i la video 0.2 mil eur. Nu st?m bine dar nici chiar a?a ..

  6. orlando spune:

    Alin, da-mi si mie prezentarea daca o ai, datele despre piata din .ro sunt din studiul IAB Pwc unde Google e piua

  7. Secara spune:

    Cu riscul de a enerva pe multa lume, hai sa ne uitam la ceea ce au facut polonezii mai bine si ceea ce nu au facut romanii asa de bine: studii de caz locale prin care demonstreaza eficienta folosirii si integrarii online-ului cu celelalte canale, conferintele proprii, colaborarea stransa cu celelalte asociatii de publicitate… si lista poate continua.

  8. orlando spune:

    Bogdan, nu enervezi pe nimeni, sunt lucruri pertinente, ne-ai fi enervat daca ai fi mentionat ca jumatate din cei +400 mil euro de la polonezi sunt banii Google

  9. Alin spune:

    a?a cum e în Olanda ):-

  10. Calin F. spune:

    e clar si din grafic: nu ne-am nascut in locul potrivit :)

  11. […] 1. Desi in crestere, piata de online din Romania este in continuare jenant de mica. Am comentat acest subiect cu Orlando pe Facebook, el a scris pe blog, va recomand. […]

Lasa un comentariu