Politicieni.Mediafax.ro

Un nou proiect lansat astazi, Politicieni.Mediafax.ro, un proiect la care am muncit ceva, un proiect in care eu cred, iar colegii nu prea :)

Un proiect care a plecat de la ideea lui Vivi cu a lui Harta a Politicii pe care noi am preluat-o si am dus-o mai departe, o baza de date cu ceea ce misca in politica romaneasca + o platforma pe care politicienii o pot folosi pentru a se face remarcati.

Da, vrem sa facem bani cu acest proiect, da, vrem sa le vindem politicienilor serviciile disponibile pe aceasta platforma. Call me naive dar cu votul uninominal cred ca fiecare politician ar trebui sa fie intr-o campanie electorala permanenta, zi de zi, luna de luna, pentru ca, pana la urma, nu sunt toti un Nicusor Dan sa beneficieze de viralizare pe Facebook sau Twitter sau bloguri si nu sunt toti Basescu sau Antonescu sau Ponta sa apara la tv sau prin presa/online zi de zi. Iar sa platesti putin peste 100 euro/luna pentru ceea ce oferim mi se pare un chilipir, mai ca as intra si eu in politica la preturile astea :)

Va mai spun doar ca baza de date e actualizata cu primarii alesi pe 10 iunie + parlamentarii traseisti din ultimele luni si o vom tine actualizata la zi incepand de astazi. Comunicatul de presa il gasiti aici. Pareri?

16 Comentarii
 1. bogdan spune:

  E interesant proiectul. De curiozitate, cati membri platitori aveti? ca si feedback la Bucuresti nu figureaza Oprescu, iar cautarea http://politicieni.mediafax.ro/politicieni/?nume=sorin+oprescu#search nu returneaza profilul respectivului

 2. dragos spune:

  De doua ori am vrut sa fac proiectul asta in ultimii 3 ani, de fiecare data am pornit si nu am aliniat planetele cu partenerul potrivit. Si, din afara, cred ca Mediafax este motorul perfect pentru tractiune.

  Bravo voua, si eu cred ca o sa fie un super cash cow :-)

 3. Andrei spune:

  Era misto daca il gaseam macar pe Adrian Nastase.

 4. orlando spune:

  Il gasesti: http://politicieni.mediafax.ro/politicieni/nastase-adrian-14/

  Iar Oprescu e aici http://politicieni.mediafax.ro/politicieni/oprescu-mircea-sorin-123/

  Vom schimba felul in care se face cautarea

  Dragos, multumim, sper sa ai dreptate :)

 5. alexnicolae spune:

  hei ce fain ar fi sa apara si bugetele locale – intr-o forma cat mai simplificata gen grafic/infografic si cum au votat fiecare (local!). niste indicatori comparabili in fiecare localitate – sa se poata compara localitatile si masurile luate/votate/bugetate de fiecare politician, urmat de articolele motivationale, sustinerile publice pentru fiecare vot din partea fiecarui votant, urmata de feedbackul de la alegatori (care in timp va lua viteza si va ajunge sa formeze opinia in urma caruia va vota politicianul).

  si in acelasi spirit

  http://www.ted.com/talks/lang/en/dave_meslin_the_antidote_to_apathy.html .
  apare si la 3:15 in articolele din presa despre politicieni nu apare automat/obligatoriu adresa, date de contact, informatii pentru fallow up / sa poti sa reactionezi.

  cum ar trebui…

 6. Ruben spune:

  Galben pe fundal alb?

 7. iancu spune:

  Este un site despre politicieni si pentru politicieni, nu pentru alegatori.

  Eu unul as fi dorit sa vad si istoricul lor in multele partide prin care au trecut, functiile publice anterioare, declaratiile de avere pe ani, articole de presa

  Dar banuiesc ca asa nu ar mai fi interesat nici unul sa cumpere abonamentul de 100 de euro, sau poate l-ar cumpara doar ca sa stergeti anumite informatii .

  Daca mai vrei idei poate colaboram :)

 8. orlando spune:

  Ruben, unde e galben pe fundal alb?

 9. Ruben spune:

  http://cl.ly/0L013v1X0s1y2J1Z1l3u – ?tiu c? e culoarea PNL-ului, dar nu se vede deloc, iar solu?ii exist?

 10. orlando spune:

  Auch, thx, corectam

 11. orlando spune:

  Iancu,

  cei care vor plati vor avea la „fisa” lor toate aceste informatii, inclusiv activitatea din parlament, daca e un senator sau deputat, o sa revin sa-ti arat cum va arata un profil complet de politician.

 12. Adrian Basalic spune:

  http://add-at-work.com/jing/2012-06-28_1352.png

  restul sunt independenti?

  apoi, cum gasesc lista alora care au trecut din floare-n floare? nu doar ultimii x?

 13. orlando spune:

  e un bug acolo, thx pt observatie

 14. Vivi spune:

  M? bucur c? harta a inspirat ceva cool. Sper ca urm?toarea versiune a h?r?ii politicii, acum în lucru, s? fie cel pu?in la fel de influent?. :-)

 15. Nicu Alecu spune:

  Mda, de pe desteptofon e aproape imposibil de utilizat. E faina ideea continuarii in acest fel a hartii lui Vivi, dar nu uita ca daca n-are traction la public, politicienii nu vor da nici 2 bani, daramite 100 de gauroi.
  Ai un paradox aici: daca afisezi chestiile cele mai dorite si utile de catre public, s-ar putea sa oftici musterii platitori, iar daca nu afisezi decat unele date, votantul se va pisa pe baza de date iar politicul va trage concluzia ca cei 100 de gauroi sunt mai bine cheltuiti pe fruntea transpirata a unui manelist, la o chermeza „telectuala”.
  Aveti de umblat pe sarma aici, deasupra unei gropi cu serpi.
  Don’t forget the responsive design!

 16. […] un proiect lansat saptamana aceasta, in care Orlando Nicoara, GM Mediafax Group, crede mai mult decat colegii lui, cochetand cu ideea de a intra in politica “la preturile […]

Lasa un comentariu