Yep, it’s a Google world

And we are all just living in it. De aici, via Alex/Subiectiv

7 Comentarii
  1. cosmin spune:

    astept cu nerabdare momentul in care autoritatile din sua/ ue vor decide ca abuzeaza de pozitia lor

  2. Bogdan spune:

    @cosmin acest lucru nu cred ca se va intampla, atata timp cat Google colaboreaza cu autoritatile SUA pentru diverse lucruri ce tin de terorism si alte infractiuni „sensibile”.

  3. George spune:

    @cosmin Cum poti abuzezi de ceva ce iti apartine atat timp cat nu apelezi la forta si nu atentezi la viata sau proprietatea altui om. Scenariul asta exista doar in mintea comunistilor. Te forteaza google sa-i folosesti serviciile ?
    Sau crezi ca google iti este dator cu ceva prin faptul ca tu ii folosesti gratuit serviciile de search, mail si maps etc. ?

    Desigur, google plateste impozite si taxe statului american ca sa-i impuna acesta cum sa faca afaceri pe internet.

    Bancile sunt vinovate pentru consumul aberant de credite , iar google e vinovat pentru consumul ridicat de campanii adwords.

    Urmeaza un Ocuppy Google, pentru ca au declansat criza in industria advertising.

  4. cosmin spune:

    @all
    s-ar putea ca exemplul din articolul citat sa nu fie cel mai bun pentru ceea ce voiam sa spun.
    in acelasi timp sunt de acord cu faptul ca au (multe) servicii foarte bune, pe care multi useri le folosesc gratuit. (inclusiv eu)

    de asemeneea, sunt de acord si cu faptul ca sunt platitori de taxe.
    pe de alta parte, asta nu inseamna ca in istoria statelor unite nu ar exista cazuri in care alte firme, platitoare si ele, sa nu fi fost la un moment dat penalizate de autoritatile aferente.

    insa ce voiam sa spun de fapt pleca de la realitatea ca google are, prin prisma businessului lor (felicitari pentru el), acces la foarte multe informatii despre interesele generale si particulare ale userilor (exprimate prin cautari)
    drept urmare, in multe dintre situatii, incearca sa vina cu solutii (servicii proprii) pentru a raspunde acelor cautari.
    ex: oamenii cauta informatii despre vreme, atunci ei pot oferi principalele date meteo direct in rezultate. oamenii cauta informatii despre „jfk”, atunci ei pot incerca sa trimita userii nu spre wikipedia (sau alta sursa terta) ci spre un produs de-al lor (nu le-a iesit asta). oamenii cauta info despre mark @ facebook, atunci ei scot in fatza pagina de pe google+ a lui mark (ok, aici s-ar putea argumena ca era doar in rezultatele platite, nu inseamna insa ca rezultatul oferit era si relevant)

    este acesta un abuz? dintr-o perspectiva a comoditatii / usurintei in utilizare este foarte ok sa am datele la indemana. in exemplul, poate nu cel mai reusit, despre vreme – daca maine ma duc in NY, faptul ca pot afla direct in pagina de rezultate ca maine ploua e tot ce trebuie sa stiu pentru a lua o umbrela cu mine. deci, pt mine, ca user, nu este un abuz.
    este un abuz pentru un provider, de ex: „weather channel? teoretic nu, pentru ca oricum sunt listati mai jos. sau, daca nu sunt / nu vor mai fi – pot oricand cumpara un ad :D.
    probabil ca google plateste oricum acele date unui „weather channel”. raman ceilalti care au coborit o pozitie mai jos. (deh, competitie, trebuie sa avem un produs mai bun. nimic de spus.)

    doar ca google a aflat ca sunt tz oameni care cauta vremea la ei pe site (doh), dupa care au lansat un „produs” care a influentat rezultatele celorlalti playeri.

    adunand apoi toate cazurile despre „vreme”, pe care google le stie, s-ar putea sa aflam ca in multe dintre piete google scoate in fata produsele sale in detrimentul altora.
    de acord, au produse bune, am mai spus asta. dar cu toate acestea, as pune pariu ca si in state (sau in europa) sunt niste autoritati care pot construi un dosar foarte bun pe acest subiect. daca au si interesul sa o faca, asta ramane la latitudinea lor. poate in state nu se va intampla curand, insa in europa eu unul ma astept mai devreme la ceva stiri din zona asta. daca asta e un lucru bun pentru useri, probabil ca depinde de la caz la caz. mie unul imi plac datele despre vreme, am mai spus asta :). nu ma forteaza nimeni sa le iau de acolo, dar nu asta era subiectul :)

  5. Un intelept spunea: „Cand cautam pe Google, nu cautam pe internet. Cautam in paginile indexate de Google si primim ca rezultate ceea ce Google considera ca e relevant” deci: ceea ce pare „Not Google” este de fapt „JUSTGoogle” – asta obiectiv vorbind.

    Si DA! It’s a Google World

  6. materazzi spune:

    Autorul a uitat sa inroseasca si browserul insusi

  7. […] Pentru cei care accepta, remember, it’s a Google world. […]

Lasa un comentariu