Mercador.ro, cel mai mare site de anunturi din .ro?

Later update: Mercador e in SATI, astazi, 30 mai, are sub 100,000 unici pe zi, adica mai putin decat Tocmai.ro

Cu 2.5 milioane de vizitatori lunar, Mercador.ro este cel mai vizitat site din .ro la categoria anunturi. Cifra apare in interviul acordat de Raluca Georgescu, director general Allegro Group Romania, pentru Wall-Street.

Domeniul Mercador.ro este inregistrat in iunie 2010, ceea ce inseamna ca, in mai putin de doi ani, o investitie greenfield a reusit sa depaseasca, ca trafic, siteul Autovit.ro, e adevarat, acesta din urma fiind un site de nisa, doar pe anunturi platite din domeniul auto.

In SATI, in categoria anunturi, sunt doua siteuri, liderul (sic) fiind Tocmai.ro cu peste 1.2 milioane de vizitatori unici/luna.

Cu ~ 3 milioane de vizitatori (dar avand si luni in care s-a apropiat de 4 milioane), Okazii.ro, site de licitatii, ramane cel mai vizitat site de ecommerce din .ro.

20 Comentarii
 1. bogdan spune:

  Pai mercador e cel mai mare, tocmai e lider si ocazii e cel mai vizitat. Ce nu e clar la toata treaba asta? :)

 2. gigi spune:

  atat timp cat nu au statistici publice pot sa zica ca are si 10 milioane de vizitatori, probabil au confundat cu numarul de afisari, marketing ieftin

 3. orlando spune:

  alex, vlad, sunt om de online, de aceea ma bazez pe cifre furnizate de sisteme independente, nu pe trenduri. in acest moment okazii este peste tocmai

 4. dragos spune:

  atata timp cat nu va comparati vanzarile/profitabilitatea, cifrele de trend sau de trafic nu prea inseamna mare lucru. Gresesc? :-)

 5. vlad spune:

  problema legat de trafic este ca trebuie sa compari in acelasi sistem de monitorizare, nu poti sa faci ca okazii, scoti cifre din sistemul tau (trafic.ro, tot in grupul netbridge) si spui ca esti cel mai mare. cand ii vad pe okazii in sati sa fie mai mari decat tocmai cred si eu.

 6. Adi spune:

  Frumoasa cifra :) Conform estimarii Google adPlanner au cam asa (romania/global):

  Unique visitors (estimated cookies)
  1.1M 1.1M
  Unique visitors (users)
  570K 570K

  Prin comparatie noi avem de ex. estimat de adPlanner pt reteteculinare.ro (cu 700K conf. SATI/Google Analytics):

  Unique visitors (estimated cookies)
  630K 840K
  Unique visitors (users)
  290K 430K

  Probabil au undeva pe la 900K unici pe luna. Sigur ne pot contrazice usor (cum au Google Analytics pe site) printr-o simpla publicare de date in T5 :)

 7. orlando spune:

  vlad, cifrele din sati sunt cam similare cu cele din trafic, ia un site care e in ambele, ex, cancan.ro, si compara

 8. orlando spune:

  Adi, thx pt completari

  Dragos, care „va comparati”? :)

 9. dragos spune:

  a, vorbeam de baietii astia care s-au ambalat mai sus :-)

 10. orlando spune:

  http://www.sati.ro/index.php?page=filter_all&site_id=732&tip_gr=toate&filter_on_period=2 s-au afisari datele in SATI, are trafic mai mic, pe zi, decat Tocmai.ro

 11. Adi spune:

  Vad ca totusi nu au precizat in interviu ca sunt vizitatori unici (cum au facut la celelate site-uri) prin urmare e vorba de vizite (vizitatori duplicati) si dupa cifrele din SATI le iese 2.5 mil vizitatori duplicati lunar. Nici nu au zis ca ar fi primii pe segmentul de anunturi :) Prin urmare e o neintelegere si cred ca mai merita articolul un „later update” :D

 12. Buna Orlando! Multumim mult pentru articol si feedback. Ca o precizare, ceea ce am declarat in interviu a fost ca avem 2,5 milioane de vizitatori unici pe luna (momentan conform Google Analytics, pentru ca am intrat abia recent in SATI). Nu am declarat ca suntem cel mai vizitat sit de anunturi generaliste din RO. Nici nu suntem momentan, dar asta ne dorim sa devenim. Ce ai vazut probabil era ca am declarat ca Autovit.ro este market leader pe zona de anunturi auto.

  @Adi: multumesc pentru precizari, chiar nu am declarat ca am fi leaderi pe segmentul de anunturi generaliste in articol.

 13. orlando spune:

  Buna Raluca! E un semn de intrebare in titlul articolului + am preluat din interviu exact ce ai spus, ca aveti 2.5 mil vizitatori pe luna ceea ce va plaseaza, cu acest site, ca lider pe segmentul de anunturi. Confirm ca nu ai declarat, concluzia e a mea, bazata pe cifrele declarate de tine + cifrele celorlalti playeri din domeniu :)

 14. OK, inteleg asta. I-am mentionat jurnalistului care a scris articolul ca avem ca unica sursa pentru aceasta informatie Google Analytics, desi acest lucru nu apare in articol. Acum ca am intrat in sfarsit in SATI vom avea cifre usor de comparat cu cei de la Tocmai. Si da, mai avem de lucru ;-)) Dar ne plac provocarile.

 15. ghici spune:

  un singur lucru e sigur… ca; mercador si chiar si chiar si saitul infect; tocmai…au un mare trend crescator; adica sunt in mare expansiune….in schimb ocazii stagneaza de anii buni; adica au cam acelasi nr de utilizatori de vreo 4 anii; iar mercador si tocmai au aparut de nincaieri si au impreuna aprope cat okazii momentan. Traiasca concurenta!!! Unde mai pui ca e si moca. Daca aveam lovele faceam un site dedicat doar pntru capitala; si luam 25 % din piata romaneasaca; fiinca 25% din tranzactii se efectueaza personal, local oricum. Adica bucurestenii sunt avantajati si pot finde sau cumpara cam tot prin predare personala…fara a fi necesar trimitere de colete…adica pe orice sait ar fi ei; daca fac tranzacti locale in capitala intre ei ; se va face predare personala obligatoriu… Am uitat sa spun ca cele 2 situri sunt free; fara taxe, comisioane sau alte aberatii si abuzuri

 16. tot IO spune:

  Orice concurenta este binevanita. Pana-n toamna mercador va avea acelasi numar de produse ca pe okazii. La mercador poti sa ai contul tau; atat ca e limitat la 100 de obiecte; deoarece intentioneaza sa cera niste lovele la cei care doresc sa bage mai multe; dar poti sa-ti faci cate conturi vrei numa’ ca e mai greu de gestionat asa. Domne; mercador e doar pentru tranzactii absolut sigure; locale adica predare personala mana in mana. Adica cumperi daca iti place. Ii avantajeaza pe bucuresteni; fiinca au acces la circa 25% din cumparatorii din tara. Adica 255% din comertul online se face in capitala; adica daca esti din bucuresti ai de unde cumpara. Oricum si pe okazii sunt foarte multi peste 25%care prefera sa vada pe ce dau banii inainte; adica predare personala… Mai spun inca odata: concurenta e binevenita in orice domeniu… In sfarsit exista concurenta si aici. Okazii cam stagneaza de fun an; iar mercadar nici nu prea exista acum un an; e un fel de google ca si viteza de dezvoltare…cum ar spune uni e; e in expansiune contiunua.

 17. tot IO spune:

  Voi uitati un lucru important; ca mercador e aukro, cel care a investit fun milion de euro in romania prin diferite experimente ratate,… pana acum. Acum e cam calare pe situatie. Am informatii ca dupa ce se va gonfla suficient; va face tranzitia la sistemul de calificative; evident cu scopul de a ingropa okazii; si pt. a devenii mai profitabil. Vrea sa faca cam ce a facut google cu concutenta lui….ia trecut la timpul trecut …

Lasa un comentariu