Doua despre Super Bowl

1. NBC-ul a anuntat +2.1 milioane useri unici care au urmarit online Super Bowl-ul din acest an, conexiuni pc/tableta/smartphone-uri. Pentru a avea termene de comparatie, pe tv au avut 111 milioane de useri, iar comparativ cu .ro-ul, nu cred ca vreo transmisie online de la noi a depasit 50,000 de useri/conexiuni, in timp ce la nivel de tv, finala Campionatului Mondial de fotbal de anul trecut a fost urmarita de 2,036,000 oameni. Se poate spune ca internetul de la ei a batut tv-ul de la noi.

2. Google a anuntat ca in SUA, 41% dintre cautarile pe Super Bowl au venit de pe mobil.

7 Comentarii
 1. Virgil spune:

  2.1 mil de unici care au platit.

 2. cristis spune:

  1. populatia americana (sau vorbitoare de limba engleza interesata) utlizatoare de internet este cu muuuult mai mare decat cea totala din Romania.

  2. in SUA penetrare a mobilului e de 8,5%

 3. NeaFane spune:

  Banuiesc ca in Romania au existat alte evenimente cu o audienta mai mare decat finala CM. Oricum nu incape termen de comparatie intre impactul social al celor doua evenitmente in SUA si Ro.

 4. Vali spune:

  Da, in RO pana acum nu a fost eveniment live cu mai mult de 50K de conexiuni simultane.

 5. orlando spune:

  Virgil, corect :)

  NeaFane, da, „Romanii au talent” a avut audienta mai mare

  cristis, ideea era de record si faptul ca se pot atinge audiente mari si in online, asta e motivul pentru care am fortat comparatie. Vali ti-ar putea spune cam care e efortul hardware/internet pt a putea face streaming simultat pt +2 milioane de useri unici

 6. cristis spune:

  @orlando Da, insa daca pastram comparatia cu Ro si facem un procent din viewers online/audienta TV s-ar putea sa ne dea cam acelasi procent

 7. orlando spune:

  Da Cristis, procentual suntem cam pe acolo sau putin sub linie

Lasa un comentariu