S-a lansat STAR WARS: The Old Republic

Jocul reprezinta incercarea Electronic Arts de a detrona World of Warcraft, „cash cow-ul” celor de la Activision. Toata industria asteapta sa vada in ce masura vor reusi sa „smulga” jucatori din WoW (contextul ii cam ajuta deoarece playerii din Wow s-au cam plictisit de acest joc).

E a doua incercare de a aduce universul Star Wars in lumea jocurilor online, prima, Star Wars Galaxies, dezvoltat de Sony Online Entertainment, a fost un esec major desi a fost lansat inaintea Wow-ului (de altfel serverele Star Wars Galaxies au fost oprite saptamana trecuta, pe 15 decembrie).

WoW are 10.3 milioane jucatori (Noiembrie 2011) care platesc lunar intre 15 si 20 USD, volumul generat de acest joc fiind in jurul a 1 miliard USD/an. Adica foarte mult.

Daca SWTOR va avea succes ar insemna semi-confirmarea unui model de business in jocurile online, model copiat de producatorii din aceasta industrie de la „cablisti”/operatorii de cablu, model care e foarte probabil sa reprezinta viitorul industriei de jocuri.

P.S. Apropo de jocuri, ultimul Call of Duty a generat vanzari de 1 miliard USD in doar 16 zile :)

Lasa un comentariu