3 ani de normalitate

Dupa ce vineri seara am plecat in jur de 22 (sau pe acolo) de la birou pot spune ca am avut un weekend relaxat, m-am uitat la Star Wars, The Complete Saga pe BlueRay (nu se schimba nimic, Vader tot moare la final), am citit dintr-o carte (Only the Paranoid Survive), am citit un super articol – Could this time have been different? (trei luni i-a luat autorului documentarea!) si zbang, intre „Luke, I’m your father” si scaderea de aproape 9% a economiei americane in Q4 din 2008, m-a lovit: au trecut 3 ani de la inceputurile crizei. Iar eu nu am „aniversat” in nici un fel acesti 3 ani desi acum 2 ani am facut-o, la fel cum am postat ceva si anul trecut.

Data fiind situatia actuala putem spune ca vorbim de o stare de normalitate, cine crede ca piata asa cum a fost ea inainte de 2008 se va intoarce mai devreme de 3 ani sa ridice doua degete (hai, curaj!) asa ca in amintirea vremurilor trecute va las cu cele 7 tendinte de pe piata de media, asa cum au fost ele scrise de Catalin Tolontan in 9 Ianuarie 2008. Lectura placuta, la anul va fi (mai) bine!

7 Comentarii
  1. Virgil spune:

    O sa-l rog pe Tolo sa-mi aleaga 43 de numere din 49.

  2. Silviu spune:

    Anul trecut am zis c? vor mai trece 10 ani. O s? încerc anul ?sta s? fiu optimist ?i s? spun c? .. mai avem 9 ani :D

  3. 3 ani s-ar putea sa fie optimist :).

    Mie imi e teama ca toata structura geo-politica din Europa se va schimba si de aici pana la o recesiune / perioada de stagnare foarte lunga nu e decat un pas. Nu de alta dar nu avem sub nici o forma puterea de „regenerare” a Germaniei sau a Frantei….

    Bonus: din pacate online-ul / piata de advertising online nu au cum sa fie decuplate de restul economiei oricat am vrea noi, ultimii 3 ani au demonstrat-o din plin.

  4. andrei spune:

    :)) Cele 7 tendinte ale lui Tolo sunt valabile…..intr-o dimensiune paralela :))))

  5. orlando spune:

    Virgil, Andrei, in ianuarie 2008 si voi ati fi dat aceleasi tendinte

  6. Parvan spune:

    acum 3 ani as fi vrut sa vorbim de „alta normalitate”; de faptul ca nu se deschide nicio paranteza; si ca si daca s-ar deschide, oricum inchiderea ei ar gasi piata/publicul in alt context, cu alte mindseturi. Acum „normalitatea” mi se pare „fireasca” .

    PS: mi-am recitit comenturile de anii trecuti: „zone si playeri” raman in continuare ( poate nu mai mult decat s-a vazut deja); ma tem insa ca 2013 va fi un an cu minus (legat de post-noiembrie 2012)

    PS2: o parte din tendintele scrise de tolo in ianuarie 2008 pt 2008 … chiar au fost vizibile in 2008

  7. Pandele spune:

    Funny predictiile lui Tolo citite acum. Dar ce-ar mai fi predictiile daca s-ar implini toate ? Abia astept sa le citesc pe alea din ianuarie 2012.

Lasa un comentariu