Te uiti, taci si inghiti

in sec … rezultatele Google pe Q2:

– 9.03 miliarde USD venituri, au depasit cu 400 mil USD estimarile Wall Street, crestere de 32% fata de Q2 2010 – e prima oara cand ating 9 miliarde vanzari intr-un trimestru

– 2.85 miliarde USD profit, crestere de la 2.08 miliarde USD in Q2 2010

– au crescut costul mediu per click cu 12% fata de Q2 2010 si cu 6%! fata de Q1 2011

– au in conturi aproape 40 miliarde USD cash

12 Comentarii
 1. Nicu Alecu spune:

  Poate tu! :P
  Sau poate altii care au targeturi de asemenea anvergura.
  Eu ma uit, dau din cap admirativ (volumele sunt intr-adevar impresionante) si … trec mai departe.

 2. mihai spune:

  40 miliarde cash sau 40 milioane?

 3. Alex Zamfir spune:

  Te stiam om serios..vii cu de-astea sa imi strici weekendul…

 4. Sushimade spune:

  E trist cum piata de publicitate online este muribunda – bine, fie, agonizanta – si Google este +…

  Pe de alta parte, after market-ul de ieri s-a terminat cu pretul unei actiuni crescand cu 12%. Cu alte cuvinte, azi, pe la 16h30, o actiune Google va ‘sari” de la $530 la $600. Adica vreo 20 mld$ in plus la capitalizarea bursiera. In conditiile in care profitul anuntat trimestrial e de 3 mld. Adica Google se „chinuie” un trimestru sa fac un profit care e de 7 ori mai mic decat „profitul” bursier in numai cateva ore.

  A, nu, nimic, ziceam si eu… sa ma aflu-n treaba.

 5. Dragos spune:

  @Mihai Sunt miliarde alea, 40 de milioane are Brin in buzunar in fiecare dimineata, cred.

 6. dragos spune:

  lasa orlando ca noi avem aici un organizatie f serioasa care ne masoara veniturile din publicitate si o sa ne ajute sa ne batem cu intrarea lu neica nimeni asta de google pe piata romaneasca.
  nu mai vreau sa amintesc de faptul ca google iti pune la dispozitie, indiferent daca esti spender sau publisher, niste tooluri care sunt cam ca navetele spatiale pe linga zepelinuri.
  si is freeeeeeeeeeee.. la sati tre sa platesti daca vrei sa iei m**e.

  insa nu inteleg de ce sa taci. tipi, urli, injuri.. nu taci ca doar suntem romani,nu? pe aia nu i-au calcat turcii. si nici tatarii. si nu si-au dat nici foc la grane si si0-au otravit fantanile. noi am facut-o..de-aia construim fantani cand altii au jacuzzi.

 7. CC spune:

  daca as fi avut blog, as fi dat stirea asta si as fi blocat comentariile…astfel am putea sa ne gandim fiecare ce am avea de facut in continuare. sa vorbim mai putin si sa facem mai mult..zic…

 8. Andrici Cezar spune:

  Deci sa inteleg ca Google face economii nu gluma. Adica sa fim seriosi, 40 de miliarde? Pai Grecii ar trebui sa imprumute de la Google nu de la FMI sau prostii de astea. :))

 9. Deci au lichiditati sa investeasca in reteaua lor sociala sa o duca la nivelul Facebook-ului.

 10. […] lui Orlando Nicoara, te uiti, taci si inghiti :-). Mai multe cifre gasiti pe […]

 11. George spune:

  Cum în muzic? sunt Metallica ?i ceilal?i iar în telefonie sunt Apple ?i ceilal?i, în online sunt Google ?i apoi ceilal?i. Interesant e cum situa?ia continu? de ani de zile ?i nimeni nu poate s? fac? nimic.

 12. […] smart business, the most competitive media business: google profits – (cel mai bine „contextualizat” la:) http://www.orlando.ro/2011/07/15/te-uiti-taci-si-inghiti/ […]

Lasa un comentariu