In curand acces platit pe Adevarul.ro?

Nu am fost schimba?i din func?ie, ci ne-am dat demisia. Vlad, dup? scandalul cu Coca-Cola, iar eu pentru c? mi-am dat seama c? viziunea conducerii despre site nu este realist?. M? refer la plata pentru accesarea con?inutului ?i altele. Disensiunile ireconciliabile au fost cele care m-au condus s? iau aceast? decizie.

Daniel Nazare, fost coordonator Adevarul.ro pentru Reporter Virtual.

Dinu Patriciu a anuntat acum un an ca toate siteurile Adevarul Holding vor putea fi accesate contra cost.

17 Comentarii
  1. Haotik spune:

    Oare cati sunt ca mine, care nu citesc nici macar grauit presa. Noroc cu ipad-urile alea de la Gandul de am ramas abonat si mai dau click din cand in cand pe cate un titlu interesant.

    Dar si de concursul respectiv am aflat pentru ca iti citesc blogul, altfel nu ma abonam, nu intram ever pe acolo.

    Deci ramanem la intrebarea cati ar platii pentru stiri? Da as platii pentur o revista de afaceri, pentru revista Capital, Money Chanel, poate o revista de gadgeturi, adica ceva specializat cu informatii de la specialisti in domeniu. Dar ziare? Baba spanzurat tot baba spanzurata ramane, si profesoara/eleva/studenta/presedinta/actita porno nu arata oricum mai bine decat fetele din Playboy.

  2. Lucasartz spune:

    Adica o sa ceara si bani pe stirile pe care le fura cu copy/paste si nici nu le citeaza? :)

  3. dani spune:

    acum ca pleaca dragos dai finutz in ei? :))

  4. orlando spune:

    dani,

    asa ti se pare, ca dau in ei? ma intereseaza subiectul tinand cont ca e un publisher important iar introducerea sistemului de plata pt accesarea siteurilor ar fi un precedent in piata.

  5. dani spune:

    Singurul subiect exclusiv al adevarul.ro din ultima vreme a fost cel cu – citez – chiloteii lui Udrea. Pai la un asa continut eu zic ca e normal sa puna plata!

  6. Kasparov spune:

    Orlando, si ti se pare ca Nazare, dat afara in suturi, impreuna cu Epurescu, si nu demisionar cum zice el la Lovin, ar fi o sursa citabila de cineva ca tine pentru o astfel de ineptie? Apropo (.ro), Nazare n-avea nici o functie la Adevarul.ro, era trantore sef la Click, deci nu e calificat sa spuna nimic, cu atat mai mult din postura in care o face acum, aia de a atrage atentia asupra lui, poate pica vreo oferta.

  7. orlando spune:

    Kasparov,

    Nu-l cunosct pe Nazare (nu stiu ce functie a avut la Adevarul) insa crezi ca Dinu Patriciu e o sursa credibila? Nazare a adus acum in discutie ceea ce Dinu Patriciu a anuntat acum un an.

  8. Kasparov spune:

    Orlando, corect. Patriciu este credibil (ca si sursa de citat, nu stiu cat e de credibil in rest :), Nazare nu, nu din postura actuala. Asta si spuneam, ca el neavand o functie pe Adevarul.ro, nu poate vorbi despre plata la Adevarul. Poate vorbi despre contraperformantele titlurilor pe care le-a condus la Adevarul Holding. Cu atat mai mult nu poate fi citat ca baza unui titlu ca asta. Mi-l si inchipui plecand, vezi Doamne, pentru ca nu era de acord cu introducerea continutului pe bani. Vai!
    In fine, vroiam doar sa-ti spun ca, voit sau nu, te-ai lasat tras in jocul lui de a-si face reclama. Atata tot. In rest, stii tu mai bine.

  9. orlando spune:

    Am pus un semn de intrebare in titlu, ramane sa vedem daca se va intampla ceva in perioada urmatoare.

  10. sorin oprescu spune:

    kasparov asta are stilul lui sabin borcan. e rotund la gura. in plus, a facut un pariu ca presa scrisa nu moare… 11.000 de exemplare vandute din tiraj de 350.000. la mai mare!

  11. orlando spune:

    Sorin,

    Cine are 350,000 tiraj si vinde 11,000?

  12. Kasparov spune:

    Sorin Oprescu:
    sigur. daca eu sunt sabin orcan, tu esti daniel nazare. Clar :)

  13. Kasparov spune:

    Orlando: Cica noul ADS

  14. dragos spune:

    eu nu inteelg de ce un au facut-o deja. ma refer la trecerea pe plata.
    pe timpul lui corlateanu nu se dadeau 2 bani pe divizia de online. ce-i drept la cheltuielile pe care le aveau atunci veniturile din divizia de online (la moemntul respectiv nici macar nu era divizie) era peanuts. banuiesc ca nici acum nu au cine stie ce venituri, comparativ cu nivelul costurilor pt a intretine partea de online.
    oricum, trecerea pe plata zic eu ca ar fi binevenita si sa o faca mai repede..ca tot am repozitionat printul (dpdv marketing/vanzari) si volumul ala de il scot in weekend cred eu ca va fi totusi un succes.. nu mare, dar succes. oricum este ceva nou si se reafirma ca fiind nava amiral a presei. acum ar fi momentul sa puna si ep bani intrarea pe online.

    monetizarea lor pe online scartaie oricum, deci traficul mare le aduce numai cheltuieli. un taxa de intrare ar „sorta” si ar stabili o baza de plecare pt urmatoarea etapa.

    asa ar fi logic.
    si da, este nromal sa il intereseze pe orlando, el conducand un mare publisher iar adevarul fiind concurenta.
    o nou income pe cashflow pe linga banutzii lui patriciu, ar insemna o crestere de resurse insemnata a unui competitor, oarecum direct. nu o avea orlando ceva direct pe mainstrem dar daca isi fac platforma si le merge celor de la adevarul partea cu banii la intrare sigur o sa bage si la celelate si or sa mai dea drumul la inca o droaie.. cam ce face si orlando acum pe diverse nise.

    deci la mai mare si la mai repede sa o faca.. ar fi logic sa o faca..
    cat despre oameni de-astia care parasesc corabia si se apuca sa vorbeasca de rau capitanul care de bine de rau i-a scos la lumina in vremuri tulburi, nu dau 2 bani. daca tot pleci din cauza principiilor, pleaca nene cu fruntea sus. ca vorba aia, principiile iti dau taria da a tine sus stindardul .

    zf excusiv cum merge?

  15. dragos spune:

    scuze de scrierea otova..pe fuga..nu-i un motiv dar ma simt cu musca pe caciula acum ca am recitit.

  16. […] alt produs gen carnea de vita (o fi stat mult sa se gandeasca pana sa faca aceasta comparatie?). Orlando a redeschis discutia pe blog dupa ce Daniel Nazare a strecurat in motivatia demisiei din trustul […]

  17. Salut, discutia aceasta despre a plati sau nu pentru continut, revine. Eu pledez pentru un model liberal, capitalist. Vrei continut, platesti. Cum ar fi sa mergi la cinema gratis, la alimentara sa iei mancare gratis, de la bar cafele, bere gratis ? Nu vi se pare aiurea ? Si sa si muncesti pe gratis ? Ne reintoarcem la economia naturala, primitiva, la schimbul in natura ? Este imposibil.

    Am scris o pledoarie pentru continut online platit, inca de anul trecut aici: „Moare sau nu online-ul?”. Aici: http://bit.ly/p0CW1W.

    Combatantii se pozitioneaza pe lumea reala si nu pe cea ‘ireala’, ca sa zic asa. O publicatie serioasa, care ofera continut de calitate, de tip analitic, care separa opinia de informare, care monetizeaza editorialistii si aduce editorialisti de valoare, are de ce taxa. Trebuie legata monetizarea de un proiect publicistic diferit, cu alte cuvinte, sa nu ne imaginam ca situl Adevarul.ro de maine va deveni cu taxa. Vorbim de un cu totul altul Adevarul.ro. Si mai vorbim de aspiratia, potrivita in prezent, de reasezare a jurnalismului pe profesionalism, pe investigatie si pe folosirea crowd-sourcing-ului.

    Ca sa inchei, cea mai recenta stire spune ca „Paywall success? New York Times has 224,000 digital subscribers”.

Lasa un comentariu