Google + a costat $585 milioane (estimare)

V-ati jucat cu Google +? Pareri? Misca Facebook-ul din loc? :)

Mai jos estimarea costurilor de dezvoltare, interesant ca rezultatul e egal cu suma platita de Murdoch pe MySpace in 2006 :)

detalii aici

~ 500 employees working on Google+

– ~$250K in average all-in comp for each of them including stock-based compensation (I think this is too low but I’ll go with it)

– $125 million in annual labor-related costs and stock-based compensation for the Google+ team

– Google+ also relies on or uses in part technology and people from three acquisitions

– $123 million for On2

– $158 million for Widevine

– $179 million for Slide

– Add up the $125 million in comp plus the $460M in acquisitions and you get $585 million, which I believe understates what Google has spent – and certainly understates the eventual cost

8 Comentarii
  1. Florin spune:

    serios ca acum am auzit de Google + ….
    dar prmit ca ma documentez ce si cum!

  2. George spune:

    Are potential, mie personal imi place foarte mult interfata cu cercurile de prieteni, colegi, rude s.a.m.d., galeria foto iarasi este peste cea implementata in FB. Daca tinem cont ca abia s-a lansat si deocamadata ai nevoie de invitatie, as spune ca dupa ce Google va da unda verde tuturor Google+ va creste si in doi – trei ani va concura cu Facebook (pe fondul unei scaderi a acesteia). Eu unul as trece (de fapt am trecut deja pe Google+), dar oare cum ii conving si pe restul ca merita? O perioada le voi folosi in paralel (pentru inceput Facebook 90%, Google+ 10% – or something like that).

  3. phidas spune:

    Sper sa merite. :)

  4. Potential are, dar inca mai trebuie. Inca nu poate sa miste facebook-ul din loc. Mai are destule bug-uri care trebuie rezolvate si multe alte chestii de implementat.

  5. Pe scurt, nu, nu cred ca va misca Facebook-ul din loc. Cred ca au intrat in joc prea tarziu iar Facebook are un avans enorm (~700 milioane utilizatori).

    Google a mai avut tentative sa „miste din loc” si alte servicii concurente (ex. sa urneasca utilizatorii de Yahoo inspre Gmail, candva prin 2007), au rulat intens campanii atat pe search cat si pe content si au abandonat ideea cand au vazut ce costuri au. Parerea mea e ca asa se va intampla si cu Google+: vor putea plusa poate pe pietele unde Facebook nu a prins asa de bine (Rusia, Japonia ar fi unele din ele) dar nu va revolutiona peisajul si nu va detrona Facebook.

  6. Gabriel Ursan spune:

    Google+ are un potential imens comparativ cu alte tentative (din trecut) asemanatoare din partea Google. Seamana cu o combinatie profesionista intre un Facebook si un LikedIn (dupa cum ziceau altii pe alte bloguri – nu e ceva spus pentru prima oara de mine – doar subscriu :)).

  7. […] toata treaba cu google+ a costat 585 mil $ Google + a costat $585 milioane (estimare) Orlando […]

Lasa un comentariu