Netflix vs Blockbuster

sau online vs offline, sau disparitia unui model de business, inchirierea filmelor offline. Sursa

6 Comentarii
  1. neagrigore spune:

    Sunt curios unde-or fi managerii ?ia care au reu?it s? falimenteze blockbusterul în mai pu?in de-un an. Mi se pare o performan?? greu de egalat.

  2. mihai spune:

    nu cred ca netflix a fost cauza. Ci mai repede as spune ca a fost picatura care a umplut paharul. Sa nu uitam ca in vara lui 2009 in US s-a renuntat la transmisia de semnalul TV analogic in favoarea celui digital si toata lumea a fost ajutata sa-si cumpere cutia de cablu. Ce insa se trece cu vederea este ca odata ce ai o cutie de cablu digitala, printr-un apasat de buton poti inchira filme la un pret cu 1$ mai mic decit la blockbuster. Fara coada, fara iluzia de a ramine fara film. sau ca dicul e zgiriat, etc.
    Ca o comparatie, inainte de aparitia acestui sistem, vineri pe la 5-6 pm la centrele de inchiriere rafturile erau goale.

  3. orlando spune:

    mihai, multumesc pentru comentariu, cred ca sintetizeaza foarte bine moarte unui model de business, inchirierea filmelor offline

  4. neagrigore spune:

    eu înc? m? uit la grafic ?i am impresia c? panta aia descendent? ar putea face subiectul unui film, dar m? ag?? în detalii. Cred c? Taleb ar trece-o la capitolul lebede negre.

  5. neagrigore spune:

    un articol despre Netflix în The Atlantic sau cum The Content isn’t King http://www.theatlantic.com/magazine/archive/2011/07/why-content-isn-8217-t-king/8551/

Lasa un comentariu