Cifre pe Q3

Puteti vedea aici cifrele pentru Q1 si aici cele pentru Q2:

Apple – 20.34 miliarde USD in venituri, 4.31 miliarde USD profit

Microsoft – 16.2 miliarde USD in venituri, 5,41 miliarde USD profit

Google – 7.29 miliarde USD in venituri, 2.17 miliarde USD profit

Amazon – 7.56 miliarde USD in venituri, 268 milioane USD profit

Yahoo – 1.6 miliarde USD in venituri, 396 milioane USD profit

8 Comentarii
 1. Tudor Fratila spune:

  Oare se gandea cineva acum cativa ani ca Microsoft ar putea pierde pozitia de lider in scurt timp? Ma rog, inca nu a pierdut-o, insa e zdruncinat serios si vad in Q1 2011 Apple cu un profit peste Microsoft. Microsoft care pare sa se duca doar in jos fara sa stie cum sa revina. Ok, Windows 7 e cel mai bun OS al lor, insa oricum in urma vremurilor.

 2. Sergiu Biris spune:

  @Tudor Fratila: nu cred ca Microsoft merge in jos „fara sa stie cum sa revina”. A depasit asteptarile analistilor dpdv venituri si profit deci se pare ca merg in sus si sunt peste asteptari. Plus ca overall Q1+Q2+Q3 sunt peste Apple ca profit cu cateva miliarde. Mie mi se pare ca incep sa isi regaseasca fortele de alta data.

 3. Tudor Fratila spune:

  Anul acesta era normal sa fie pe un varf, fiindca vand bine Windows 7 proaspat lansat anul trecut. Insa cum un OS apare cam la 3 ani, putem presupune ca in urmatorii 2 ani vanzarile vor scadea, timp in care Apple vor veni in continuare cu (cel putin) un nou iPhone, un nou iPad + vreo surpriza. Si sa nu uitam de Google :). Vom vedea… oricum, se anunta vremuri interesante :)

 4. Grapefruits spune:

  Apple in fata lui Microsoft? Surprinzator

 5. BlogFather spune:

  Degeaba ai venituri mari daca si cheltuielile sunt mari, profitul ne spune cine e pe primul loc: Microsoft.

 6. ITist spune:

  Apple e peste MS la mai multe capitole inclusiv capitalizare pe bursa (iar Ballmer e tot CEO inca, desi au fost depasiti, multumindu-se doar cu citiva VP demisionati, insa nu el – ma mir), doar ca dupa mine Apple are mult mai multe sanse sa aiba o evolutie sinusoidala. Adica usor s-o ia in jos la o problema mai serioasa, ginditi-va doar la varietatea produselor lor (putine). Daca vine alt ITune de success (nu imposibil), sau alte smartphoneuri prind pe piata (mare sansa) e usor s-o ia in jos reducindu-i-se veniturile si profiturile. Pina una alta MS continua sa diversifice produsele atingind noi piete.
  La fel si la Google cu aceeasi problema cu produse putine.

 7. Fluture spune:

  @ITist – incearca sa-ti amintesti cate MP3 Playere erau pe piata cand Apple a scos primul iPod. La fel, cand Apple a scos iPhone-ul erau sute de modele de telefon, iar ei nu au venit cu un produs ieftin, deloc. E suficient ca sa-ti dai seama de forta Apple. Nu sunt neaparat „fan”, insa unele lucruri sunt remarcabile.

 8. […] vedea aici, cifrele pentru Q3, aici pentru Q2 si aici pentru […]

Lasa un comentariu