Video: Apple – Youtube 1-0, Netflix si Amazon in joc de glezne

In timp ce Google se chinuie de un an de zile sa introduca filme noi pe YouTube (citeste aici articolul din septembrie anul trecut), Apple marcheaza prin relansarea Apple TV, in 8 tari, la 99 USD cost pentru echipament (era 299 USD) + 4.99 USD pentru un film nou in format HD, disponibil in aceeasi zi in care apare pe DVD + 0.99 USD pentru serialele TV.

Pe margine, la incalzire, Amazon reduce preturile la anumite show-uri, tot la 0.99 USD si testeaza „apa” sa vada cat de rece este tv-ul online, iar Netflix continua sa se dezvolte, e pe iPad, iPhone si iPod, semneaza parteneriate strategice, isi creste numarul de abonati, 15 milioane, cu 42% mai multi decat anul trecut si intentioneaza sa se lanseze worldwide.

Amazon, Netflix si YouTube au modele de business similare, folosesc online-ul ca mediu de distributie (presupunem ca YouTube va reusi sa dea drumul serviciului de filme online contra cost), streaming sau download, Apple joaca altfel, folosesc Apple Tv ca pe un set-top box.

Pe cine pariati? :)

7 Comentarii
  1. Bogdan spune:

    Pe Apple. Îmi dau impresia c? ?tiu mai bine ca to?i în ce se bag? … ?i se pricep al naibii la promovat lucruri noi.

  2. Razvan Tirboaca spune:

    Apple Tv nu cu YouTube se bate, ci cu Google Tv. Un film vazut la monitor nu se compara cu un film la tv, sunt deviceuri care nu se exclud. Drept urmare castiga cel care distribuie pe Tv. Cum ambii vor distribui pe tv iar Apple are fan-boys si Google pe ceilalti, vor juca impreuna pe piata.

  3. orlando spune:

    discutabil Razvan, in GoogleTv tot Youtube va fi + trebuie sa monetizeze userii pe care-i au acum, aia foarte multi, vom vedea

  4. donTed spune:

    Pe Apple si eu. Se pricep mai bine la inchegat parteneriate + promovare excelenta + preturi mai bune (pentru moment)

  5. Razvan Tirboaca spune:

    Europa Centrala & Est si America de Sud (care consuma mult din banda) sunt o problema de monetizare pt toti. Nu am statistici despre Africa, zona araba si China insa tind sa cred ca sunt similare.

    Deci cam degeaba ai 500mil utilizatori daca doar 30% sunt monetizabili. Culmea e ca ceilalti 70% rup si banda :) Ma rog, probabil au ajuns la costuri relativ mici daca nu inchid teava.

    Eu pariez pe Google. E mai comod sa platesti intr-un singur loc pt ambele deviceuri. Oricat cat marketing baga Apple, intotdeauna va avea market share minoritar. Iar batalia va fi si mai usor de castigat de catre Google cand Jobs se va ridica la cer.

  6. florin spune:

    (Deci) vorbim despre TV (filme, seriale) prin intermediul internetului?
    Pe cine pariem din punctul de vedere al banilor castigati, al cotei de piata, al valorii pe bursa?
    Parerea mea e ca vor castiga bani buni si Apple, si Google (Youtube), dar si pirateria va fi tot la cote inalte.
    Cred ca peste 10-15 ani va castiga un produs de genul AppleTV, dar produs de Google.

  7. Razvan spune:

    Sincer eu pariez pe Youtube … de ce?

    Pai trecand peste toate aplicatiile marca Google care nu au avut succes in ultimii 2 ani, au ceva in plus „the experince to fail” care ii determina sa fie precauti si cand vor lansa Tv shows pe Youtube o sa rupa gura ..

    @Razvan TImisoara … Youtube este detinut e Google .. si nu o sa fie conflict de interese so chill … nu are de ce Google sa bage bani in GoogleTv – care este targetat foarte bine pe documentare si filme non profit … cand Youtube are cea mai mare expunere&targetare …

    Eu merg pe Youtube .. pentru ca o sa le-o coca .. lu’ Apple cand o sa scape de player-ul in flash si o sa merga pe alte alternative (thanks to css3) … adica o sa le ia fata celor de la Adobe care, zic eu, nu au capacitatea neceasara de a capta atentia cum o face Youtube …

Lasa un comentariu