Paul Allen da in judecata tot internetul romanesc

Stirea a aparut vineri, Paul Allen, unul din fondatorii Microsoft, a dat in judecata, printre altii, pe cei de la Google/Youtube, Facebook, eBay, Netflix, AOL, Apple si Yahoo. Motivul, incalcarea mai multor tehnologii patentate de una din companiile lui, „long, long time ago”, la inceputurile internetului, adica acum cativa ani :)

Care sunt aceste tehnologii si ce legatura au cu web-ul romanesc? Well, cititi si trageti singuri concluziile, ferice de noi ca sunt inregistrate doar in SUA :)

U.S. PATENT NO. 6,263,507:
Allows a site to offer suggestions to consumers for items related to what they’re currently viewing, or related to online activities of others in the case of social-networking sites. (Accused violators: AOL, Apple, eBay, Google, Netflix, Office Depot, OfficeMax, Staples, Yahoo, YouTube)

U.S. PATENT NO. 6,034,652, U.S. PATENT NO. 6,788,314:
Enables ads, stock quotes, news updates or video images to flash on a computer screen, peripherally to a user’s main activity. (AOL, Apple, Google, Yahoo)

U.S. PATENT NO. 6,757,682:
Allows readers of a news story to quickly locate stories related to a particular subject, among other things. (AOL, Apple, eBay, Facebook, Google, Netflix, Office Depot, OfficeMax, Staples, Yahoo, YouTube)

9 Comentarii
 1. […] de util? pentru cei care activeaz? în zona asta. Orlando Nicoar? detaliaz? problema patentelor de?inute de Paul Allen, care ar afecta ?i Internetul autohton, dac? patentele ar fi valabile în afara […]

 2. Dragos spune:

  Maine poimaine apare unul care o sa zica ca are patent pe structura de site de tip header,content, sidebar, footer si ca trebuie desfiintate toate site-urile =))) la fel de penibil suna si treaba asta cu patent pentru related articles.

  Abia astept sa vad cum majoritatea blogurilor din lume o sa isi scoata related articles pentru Allen :P

 3. Angel Petrescu spune:

  tare… adevarul e ca omu are dreptate…

 4. trustman spune:

  eu cred ca face misto de facebook :)

 5. Magnus spune:

  the guy is fricking insane . cum naiba sa faci un asemenea proces ? ce vrea sa ii dea bani sa taca ? LOL. idiots these days

 6. Adi spune:

  sa nu uitam ca tot prin SUA si Dumnezeu a fost dat in judecata din diverse motive..asa ca ce sa ne mai mire .. :-)

 7. dragos bunea spune:

  Nu m-as fi mirat daca era un oarecare dar totusi omu’ e cineva

 8. Dragos spune:

  Dragos ?tii cum e, unde e mult? inteligenta e si mult? prostie. :)

 9. Andrei Rinea spune:

  @Adi : Si un roman a dat in judecata pe Dumnezeu. Din inchisoare. Pe motiv ca a promis sa il apere de rele si uite, saracul, cum a ajuns in inchisoare. Acuzatia fiind de inselaciune.

  A depus acte etc. si procuratura s-a straduit sa redacteze un raspuns oficial desi in mod normal asta era exces de zel. Doar Biserica Ortodoxa a fost cea mai normala si a raspuns simplu : „ne rugam pentru sanatatea mintala a acestui om”.

  @Dragos, Trustman, Magnus : Daca reuseste pentru un singur patent sa castige e o super lovitura. Si daca nu reuseste macar prinde niste reflectoare. Oricum ar fi nu are ce sa piarda.

Lasa un comentariu