Naspers devine actionar in Oxl, retea de anunturi cu site si in .ro

Grupul media sud african Naspers, cei care au cumparat Autovit.ro acum aproape un an si mai opereaza Tizo (ex Aukro.ro) in online-ul romanesc, au devenit actionari in Oxl, o retea de anunturi cu siteuri in toata lumea, inclusiv in .ro

Trecand peste umorul involuntar al unor traduceri gen „Intra un oras” sau „Posetaza o clasificare gratuita” e de remarcat numarul de anunturi din .ro prezente pe site, peste 300,000, precum si focusul Naspers pe zona de anunturi/licitatii.

Detalii despre tranzactie pe Techcrunch.

9 Comentarii
  1. Alex S spune:

    E amuzant ca OLX.ro are o pozitie semnificativ mai buna decat aukro/tizo ..

    Naspers sunt pusi pe fapte mari, detin 28% din DST si 35% din Tencent, care la randul lor au achizitionat 10% din DST, a fost de referinta articolul din TheEconomist postat zilele trecute. E o intreaga increngatura intre cei trei, clar este o alianta cu foarte mari perspective, toti aflandu-se in pozitii fruntase pe pietele emergente, BRIC – Brazilia,Rusia, India si China. Acum cu OLX au inchis si cercul cu America Latina.

  2. orlando spune:

    sincer, pana sa citesc stirea, nu auzisem de OLX.ro, dar da, uitandu-ma la numarul de anunturi e posibil sa fie peste Tizo. Oricum inca pompeaza bani in marketing pt Tizo

    Da, ii urmaresc de cand au cumparat Allegro in Polonia, foarte agresivi, practic prin detinerea in DST au procente inclusiv in Facebook/Zynga

  3. luc spune:

    OLX sint de ceva vreme pe piata si s-au descurcat destul de bine(au investit masiv in adwords)
    vezi aici o comparatie cu liderul anuntul.ro si cu contenderul tocmai.ro(detinut indirect de grupul scandinav .schibsted)
    http://trends.google.com/websites?q=olx.ro,+anuntul.ro,+tocmai.ro&geo=RO&date=all&sort=0

  4. dragos bunea spune:

    astia de la Naspers au investit atatia bani in aukro insa nu au avut acelasi rezultat ca si in Polonia cu allegro asa ca au schimbat macazul insa nu stiu cum si de ce atunci cand am incercat sa devin afiliat pentru Tizo eram redirectionat catre allegro.pl unde nu intelegeam o iota. Problema s-a rezolvat dupa ce le-am dat un mail si le-am atras atentia.
    Despre OLX.ro nici eu nu aflasem pana acum insa o sa incerc sa urmaresc investitiile pe care le vor face in .ro, asa de curiozitate.

  5. florin spune:

    Am vazut ca au si anunturi pentru „vehicole”.

  6. jack spune:

    Ptr cei care au cont de hi5 :) cand suntem logati exista in partea dreapta de sus „anunturi”
    cand dam pe el, ne incarca tot site-ul de la OLX.RO integrat in hi5

  7. orlando spune:

    jack,

    thx, cred ca asta e explicatia pt succesul lor in .ro

  8. […] scri Wall-Street.ro. Exist? ?i un olx.ro ?i culmea, are peste 300.000 de anun?uri pe site. Orlando a fost primul care a observat acest lucru, dar nici el, nici WS nu pun întrebarea: de […]

  9. Alex S spune:

    Genul asta de parteneriat „white label” l-au avut si cu Friendster, i-a ajutat mult in alte tari unde Friendster avea o pozitie dominanta.

Lasa un comentariu