Dragos Stanca si Intact

In ultimele zile au aparut mai multe zvonuri despre Dragos Stanca, plecarea acestuia de la F5 sau mutarea lui la Intact, puteti citi detaliat in EVZ sau la Zoso. Dragos a dat un raspuns acestor zvonuri aseara, pe propriul blog.

Legat de Intact, sursele sunt corecte, Dragos Stanca a avut discutii cu cei de la Intact, cu Seres Codrut mai exact, insa discutiile nu au fost despre angajarea lui in grupul condus de Camelia Voiculescu, discutiile au fost despre atragerea siteurilor de la Intact in regia de publicitate F5 X-Media. Grupul Intact ar fi primit la schimb o parte din actiunile acestei regii. Prin preluarea vanzarii de publicitate pe siteurile Intact, Dragos ar fi intarit regia F5 X-Media care, in ultimele luni, a pierdut mai multe siteuri importante, Trilulilu, Metropotam sau Avocatnet. Altfel mai jos aveti ce a declarat ieri Stanca pentru DailyBusiness:

Sunt prea multe regii si prea multi publisheri pe piata. Este nevoie de o consolidare a pietei, trebuie sa aiba loc mai multe fuziuni, parteneriate sau alte forme asociative, intrucat jucatori ce nu au un minim de 10 milioane de unici pe luna nu conteaza. Pe piata trebuie sa existe doar 5-6 playeri mari, la fel cum sunt si doar 5-6 televiziuni ce conteaza, pentru a putea atrage cat mai eficient venituri din publicitate.

8 Comentarii
  1. zoso spune:

    adica augustin nu isi face treaba? :)

  2. narcis spune:

    ma indoiesc ca vor reusi sa atraga cei de la F5 X-Media (o companie care se zvoneste ce e pe duca’) sa atraga alte site-uri in grupul lor – mai ales de la Intact – concurenta.

    Cat despre F5 – se potriveste
    „poa’ sa fie omu’ cat de bun
    daca patronul e nebun … ”
    – sorry Drogos

  3. orlando spune:

    zoso,

    si-o face destul de bine, vezi refacerile de siteuri si cresterea de la antena1.ro

  4. Adi spune:

    Cat pe ce :) … cu toate site-urile inscrise in T5 trecem de „minimul de player” pe piata :D O mica fuziune acolo intre independenti si putem deschide o „televiziune” de asta online, cum se spune :)

  5. ITist spune:

    „la fel cum sunt si doar 5-6 televiziuni ce conteaza”
    Discuta si oameni acestia despre mediul online ca si cum ar fi TV ce are nevoie de licente de functionare. Internetul oricind va fi altceva, nu merge sa-l compari 1:1 cu TV-ul.
    Si oricum nu-s convins ca monopolizarea ajuta pe toti, ci doar pe ce-i din spatele a 5-6 firme, care oricum nu pot fi decit o parte din ceea ce inseamna internet.

  6. Maria spune:

    Stati linistiti, baieti!
    Internetul o ia in directia pe care o vrea el.
    Ce se intampla acum cu Google, Facebook si Yahoo va va schimba business-ul.
    Dar voi puteti visa, e gratis.

  7. […] de publicitate la care Dragos Stanca lucreaza in ultima vreme. Dupa ce nu a reusit sa convinga Intactul, Sanoma sau Internet Corp sa se alature proiectului, Dragos a gasit un partener, Mediapoint, regia […]

  8. […] din piata sustin apropierea – din nou – lui Dragos Stanca de Intact Interactive, dupa ce in urma cu nici 2 zile, Sorin Danilescu, […]

Lasa un comentariu