Nu m-ati crezut

Cand v-am spus aici ca lucrurile se vor schimba, poftim stire de la vecinii bulgari:

Bulgaria conducts largest ever Internet anti-piracy action

SOFIA (AFP) – Bulgarian police have shut down four popular torrent websites in its largest ever action against Internet piracy, the international recording industry association IFPI said Monday. The file sharing websites – nanoset.net, rapidadd.com, 4storing.com and afasta.com – were accused of illegally distributing books, films, games, music and software, IFPI said in a statement.

Run by an organised crime network, the four sites were probed for several months before their closure, it added.
According to Bulgarian police, which conducted the operation, users paid a total 5.0 million leva (2.5 million euros, 3.36 million dollars) in fees to get access to these services, the federation also said. „Servers containing more than 120 terabytes of unlicensed content, or the equivalent of 200,000 CD-Rs,” were seized by police during the raid, IFPI noted.

The Bulgarian Association of Music Producers, BAMP, praised the action.
„The sheer scale of this operation, the quantity of seized pirate content and the vast financial profit of the criminals involved shows clearly what an enormous problem piracy is in Bulgaria,” Ina Kileva, executive director of BAMP, was cited as saying. Bulgaria is the country with the lowest revenues from legal music and film sales in Europe, and a piracy rate estimated at 100 percent, IFPI added.

Sursa aici

Apropo, sunt curios, filme mai vechi precum Casablanca se gasesc pe torrente? :)

15 Comentarii
  1. cireasa spune:

    Se gasesc :)

  2. Claudiu spune:

    Vrei torentul ? :D

  3. alex spune:

    Ca sa arate cat de „eficienta” e politia. E ca si cum prinde la vama tir cu droguri o data la 1 an, cand de fapt trec zilnic tiruri.
    Adevarul e ca ma simt in siguranta.:)

  4. Florin spune:

    in continuare nu te credem

  5. orlando spune:

    cireasa, Claudiu, wow, chiar speram ca nu-si bate nimeni capul cu filme vechi :)

    Florin, mai vorbim peste doi ani :)

    alex, ca sa te sperie, vezi si stirea de zilele trecute cu DC ++ de la noi

  6. alex spune:

    De ce sa folosesti DC++ cand poti folosi torrentz?
    Te poate prinde foarte usor cu DC++ pentru piraterie pentru ca share-uiesti un minim de X GB. La torrents nu e nevoie, ci doar descarci.

    Si nu poti sa opresti pirateria sa zici ca maine, peste 2 ani nu va mai fi piraterie. Poti sa combati, dar nu s-o elimini

  7. orlando spune:

    Alex,

    pirateria nu va disparea, nici maine, nici peste doi ani, probabil nici peste 5 ani, va disparea insa usurinta/lejeritatea cu care poti pirata astazi.

  8. manzu spune:

    in stirea de sus trebuie observate 2 detalii foarte importante:
    – luau bani pentru acces
    – stocau pe propriile serverele material licentiat

    daca nu stochezi intri doar la facilitarea accesului, daca iei bani devine activitate criminala.
    majoritatea siteurilor de torrente, mai exact si cele mai smechere sunt moca si sunt comunitati extrem de inchise.

    nu stiu ce ai tu cu 2 ani dar indiferent de perioada de timp toata scena de undeground n-o sa dispara niciodata. s-a inceput cu ftpuri si newsgroups, s-a continuat cu cocalari pe dc++ si acum se traieste pe torrente.

    de oink ai auzit? l-au inchis. acum e altul; bigger & better.

    and to quote independence day: „We will not go quietly into the night!” We will not vanish without a fight! We’re going to live on! We’re going to survive! Today we celebrate our Independence Day! ;)

  9. daniel.c spune:

    poti sa intri pe DC++ daca faci share la XX GB de programe free (clientul de Lineage, WoW etc)
    doar ca pe DC e periculos datorita virusilor :)
    manzu are dreptate devreme ce stocau la ei toate fisierele si cereau bani sa intri…nu prea mai are legatura cu filesharing

    plus ca citeam in Chip de iulie ca se dezvolta o noua metoda de sharing (chiar imi pare rau ca nu prea am dat atentie) mult mai greu de urmarit

  10. Cristi spune:

    Pirateria va exista tot timpul mai ales in tarile sarace si needucate. Eu cred ca Romania se incadreaza la needucate ca acuma au banii sa cumpere filme (unele de pe muvix.ro chiar sunt la mocaiala).

    In plus pirateria la noi e promovata la nivel de ISP vezi RDS si cu al lor 50Mb/100Mb metropolitan prin care 99% trece continut ilegal.

  11. orlando spune:

    da, da, da, vedeti raspunsul pt Alex, pirateria nu va disparea

  12. orlando spune:

    manzu,

    m-a bagat putin in ceata partea cu veniturile, nu stiam ca exista torrente care cer bani pt acces

  13. orlando spune:

    ca sa intelegeti, nu am „piratat” decat maxim 5 filme si asta acum multi multi ani :)
    am „piratat” insa mai multe jocuri :)

  14. hoinaru spune:

    De torrente care cer bani pentru acces n-am auzit. Sunt alea la care se obtin invitatii foarte greu si care sunt free. Si mai sunt alea la care donezi upload. Avem si in .ro cateva. Dar totul se face aproape transparent, prin SMS. Platesti 5-10 euro si primesti cativa giga de upload. Practic, platesti si pentru continutul ala, dar ceva mai putin :)

  15. Iulian spune:

    @Alex
    „Te poate prinde foarte usor cu DC++ pentru piraterie pentru ca share-uiesti un minim de X GB. La torrents nu e nevoie, ci doar descarci.”

    De curiozitate, te-ai uitat vreodata in bara uTorrentului? Ai acolo o zona unde-ti arata cu cati kilo uploadezi (in timp ce downloadezi). In felul asta, tu distribui materialul piratat concomitent cu downloadul lui. La DC++ era simplu, puneai la share X giga ce freeware de pe net si nu iti putea face nimeni nimic, la torrente se complica treaba. Propun sa va mai informati inainte sa incepeti cu sfaturi despre cum sa te feresti de a fi prins cu mâ?a-n sac.

Lasa un comentariu