Graficul zilei

IAB a dat publicitatii cifrele pentru piata americana, avem si o evolutie in graficul de mai jos (click pt o imagine mai mare). Vestea buna e ca piata si-a revenit, vestea rea e ca Google detine in continuare jumatate din piata.

iab-quarterly

8 Comentarii
 1. […] – in Q4 2009 piata s-a mai dezmortit. Publicitatea in Search si Display-related continua sa fie formele preferate de publicitate. In total s-au cheltuit in 2009 cam 22-23 miliarde de dolari pentru publicitatea online. Sursa: IAB.net, via O […]

 2. parvan spune:

  vestea rea nu-i asa rea cum parea sa fie la un moment dat :) Iar daca te uiti si la classifieds …. si nu uiti ca-s cifre de US … nu-i rau deloc :)

 3. orlando spune:

  au jumatate din piata worldwide

 4. m spune:

  Poate e o veste rea pentru publisheri, pentru clienti e in mod cert o veste buna avand in vedere costurile…

 5. parvan spune:

  m: Pai vorbim de sume cheltuite de clienti, deci de la „clienti” vine vestea. Cum ar putea sa fie „buna” sau „rea” pentru ei? :)

 6. m spune:

  parvan: atunci e ca si cum Lamborghini ar spune, referindu-se la piata auto din Romania, ca „vestea proasta e ca Dacia are cota de piata de 100 de ori mai mare decat noi”….

 7. uliise spune:

  Hai sa le plangem de mila la Google, tocmai mi-am cumparat 2 audiobooks de pe iTunes despre Google, parerea mea despre Google este simpla, un balon mare sapun foarte frumos colorat parfumat zglobiu care poate face oricand poc :)

 8. uliise spune:

  Am uitat sa va spun ca pe itunes sunt audiobooks si anti google nu numai pro google :)

Lasa un comentariu