concurenta noua pentru Google

cei de la Google si-au publicat vineri, in raportul anual pentru 2009,  o lista actualizata a concurentei. Daca in anii trecuti in lista gaseam un Microsoft sau Yahoo, din acest an lista este mult mai lunga cuprinzand nume precum Facebook, Twitter, Amazon dar si seach-ul vertical Webmd.com.  In lista se mai afla Yelp.com, un site de review-uri si recomandari pe care Google a incercat, conform mai multor surse, sa-l achizitioneze recent. Totusi, cel mai interesant aspect e mai jos si confirma ceea ce scriam aici, Google „nu suporta” brandurile puternice care sunt vizitate de useri in mod direct (da, exagerez, stiu):

Google’s report also noted that vertical search engines and ecommerce sites are „trying to attract users to their Web sites to search for product or service information, and some users will navigate directly to those sites rather than go through Google.” The company highlighted travel site Kayak.com, job site Monster.com (MWW) and ecommerce giant eBay Inc. (EBAY) as competitors. de aici

Apple nu se regaseste pe lista competitorilor, poate la anul :)

Bonus:  scuze din partea Google pentru fail-ul de la lansarea Buzz + „turn off Buzz” , un link mic, micut, mititel ce a aparut in partea de jos a interfetei Gmail, probabil extrem de folosit zilele acestea de userii serviciului de email.

5 Comentarii
 1. paul spune:

  in primul rand, cand vine vorba de internet si in cautare in particular, google is light years away in frunte. Dar cum traim in era cand totul se petrece instant, este f posibil sa fie ajuns din urma. Singurul care are banii necesari este Microsoft. Chiar si asa, MS invata repede ca poti sa ai toti banii din lume, asta nu iti cumpara locul fruntas. Din experienta mea, MS are extrem (repet , extrem) de multe lacune. S-a culcat pe lauri. Din punctul meu personal de vedere, fuck MS. MS are un singur si mare avantaj: a mizat de la inceput pe the platform strategy. Oricand am nevoie de o aplicatie, gasesc online din sute de mii ce vrea muschiul meu. In situatie extrema, pot sa scriu una, pt ca este relativ usor. Acilea a mizat f bine si strategic. Developers, developers, developers… remember?

 2. Florin Dan spune:

  faptul ca pe lista sunt din cei ince mai multi ocncurenti confirma ca Google e pe primul loc … DAR … oamenii pe net sunt interesati si de multe alte lucruri in afara de Google … si exemple ca F si T sunt doar 2 mari exemple.

  cine stie in viitor ce se cere si cine va fi inspirat sa ofere ce se cere la scara modiala poat deveni un concurent Google

 3. paul spune:

  orlando, ce cauta pe descopera.ro reclama la sclavelemele?????? pe descopera intra si copii (ce chestie) . e normal?

 4. orlando spune:

  nu, nu e normal (n-am reusit sa vad bannerul inca)

 5. paul spune:

  nu am vrut sa par asa de dur. am vrut doar sa atrag atentia. Probabil a fost o greseala (trebuie doar o limitare de domeniu pe ad server).

Lasa un comentariu