Online-ul atrage „mogulii”

Doua declaratii interesante de la doi patroni de media ce au investitit masiv in ultimii ani (anul trecut Realitatea Catavencu a fost pe minus cu ~ 20 mil euro, iar trustul Adevarul cu ~ 13 mil euro):

Sorin Ovidiu Vantu:

“În momentul în care ?tiu c? toat? genera?ia care vine acum din spate este pe online, de ce s? mai bag bani în print?”

Sursa: Paginademedia

Dinu Patriciu:

Pentru toti cei care ma intreaba despre investitiile in on-line: Domeniul virtual este un instrument ce devine indispensabil. Deocamdata e doar un commodity. Se va diferentia, va deveni extrem de variat, va produce servicii de o valoare ce cu greu ne-o putem imagina astazi. Pui cap la cap observatiile si studiile psiho-sociologice si cauti solutii pentru problemele oamenilor, altele decat cele de pe vremea postei. Nu cumva sfarsitul sistemului bancar va consta in punerea cap la cap a celor care au nevoie de bani cu cei care vor sa imprumute printr-un clearing house virtual? Nu cred in secondlife.com dar sunt convins ca vom gasi in joaca pe internet utilitati nebanuite. In concluzie, voi investi din greu in on-line. Ma intereseaza orice idee ba chiar vazand cat de multe intrebari sunt voi crea pe acest site o rubrica de idei pentru business-ul on-line. Nu ca sa vi le fur ci pentru ca eu cred ca o afacere buna e cea din care profita toti cei implicati.

Sursa: Masuri-Anticriza.ro

9 Comentarii
  1. gigi spune:

    Eu astept ziua in care oamenii astia cu un purhoi de bani in spate sa spuna: „ia sa ne aliem sa ridicam tara asta din kko”… Oamenii de business adevarati nu sunt cei care dau tunuri si cauta sa speculeze orice (toti cei mentionati plus cei nementionati sunt oameni care au dat tunuri cu statul si/sau prin matrapazlacuri, nicidecum oameni de afaceri adevarati), ci cei care stiu ca sanatatea economica si sociala aduce mult mai mult pe termen lung. Si, ca atare, se implica. Dar deh, aici e vb de tara manelistilor, cocalarilor si hotilor la orice nivel…

  2. Aceste declaratii de intentie nu pot decat sa ne bucure pe noi muritorii de rand care incercam sa transformam un hobby intr-un business de familie…

  3. ciococioco spune:

    O varianta mai buna decat Crin sprijinit de conu’ Dinu oricum nu vad pentru tara in urmatorii ani, oricat m-as stradui. Sper sa iasa Crin si sa ma puna ministru la turism, in locul lui Udrea. :) Dar, lasand gluma la o parte, am aruncat un ochi pe http://www.masuri-anticriza.ro/ si nu e rau deloc.
    Altfel, prefer sa stiu cu cine am de-a face. Daca e mogul sa fie mogul si sa stiu, daca e presedinte sa stiu ca este presedinte si nu un gainar in a carui curte bibilicile vand arme…

  4. Problema cea mai mare este cu ce oameni vor investi in internet. Ceea ce au acum (Realitatea) sau ce incearca sa gaseasca (Patriciu) nu reprezinta in nici un caz solutii viabile pentru viitoarele investitii pe care le anunta.

  5. @gigi: orice om de afaceri vrea sa dea tunuri, come on :)

    @Orlando: discutam cand dupa declaratii vin si fapte. Pana atunci…. mai avem.

  6. pai la cati bani au bagat in online in ultimul an, fapte cam sunt … daca rezultatele sunt pe masura asta e alta treaba …

  7. parvan spune:

    Citind declaratiile astea si alte cateva ale oamenilor care au mai trecut prin media ca finantatori … ma intreb din nou cum ar fi aratat onlineul romanesc daca ar fi existat o bursa functionala in care si proiecte online sa fie cotate …. cu investitori care sa-si valorifice instinctele pe domenii si capacitatile de analiza pe oportunitati.

    Ma tem insa ca chiar privind la aceste declaratii aparent incurjatoare paharul este mai mult de jumatate gol. Inca vorbim de „online” cu totul ca o promisiune cu potential de crestere, inca facem delimitari grosolane (demografice in cazul luii SOV, commodity in cazul lui Patriciu) semn ca inca suntem in stadiu incipient si ca instinctul de investitor al celor doi inca nu s-a intalnit cu forme structurate capabile sa preia si sa multiplice disponibilitatea de investitie.

  8. Life Tester spune:

    @mircea

    orice escroc vrea sa dea tunuri (eventual cu statul)

    un intreprinzator va adauga valoare (in afara de TVA :D)

    IMHO, nu poti intra pe o piata, decat daca

    a) ai „inside knowledge” (si stii [ca nu te calca] javrele/escrocii)
    b) ai destul bani sa arzi pana incepe sa prinda afacerea
    c) ai ceva de valoare in portofoliu si putin de la b)

    (desigur, la .RO se practica afaceri gen: hai sa lansam o afecere cu alcool, il vindem la negru si cu sacul de bani cash mergem sa luam [gen] Ferrari, ca daca ii tinem, ori ne calca hotii ori se trezesc aia de la taxe. tamtam)

Lasa un comentariu