Apple – Google, inceputul sfarsitului

Se da:

– o stire de weekend, de vineri mai exact, in care FCC (The Federal Communications Commission) ia la intrebari companiile Apple si AT&T despre scoaterea soft-ului Google Voice din Apple Store si imposibilitatea instalarii acestuia pe iPhone. Stirea din WSJ aici;

– o stire de azi ce anunta sec plecarea lui Eric Schmidt, CEO Google, din boardul Apple, board pe care dl. Schmidt refuzase sa-l paraseasca acum 3 luni, in mai;

– o declaratie a lui Steve Jobs pe subiect: „Google  enters more of Apple’s core businesses, with Android and now Chrome OS, Eric’s effectiveness as an Apple board member will be significantly diminished, since he will have to recuse himself from even larger portions of our meetings due to potential conflicts of interest.” Cu alte cuvinte cauta-ne pe afara draga Eric. Ciudat tinand cont ca Android e de ceva vreme in piata iar OS-ul Chrome a fost si el anuntat de ceva vreme, nu? :)

Se cere:

sa se determine nivelul din acest moment al relatiei Google – Apple, o relatie „de prietenie si colaborare reciproca” impotriva dusmanului comun, Microsoft:

a) a intrat la apa, e razboi

b) se iubesc in continuare la infinit

c) nu stiu/nu comentez :)

Succes :)

P.S. serios acum, ma intreb cum tu Google, cu ditamai CEO-ul in boardul Apple, faci sesizare la o comisie federala ca nu ti-au aprobat domnii de la Apple softul … ii inteleg nervozitatea lui Jobs :)

10 Comentarii
 1. de ce? spune:

  d) „succes” :))

 2. Life Tester spune:

  intre a) si b)

  FCC cred ca s-a autosesizat, nu a fost nici un parat; totusi ma intreb de ce Google a aplicat cu Voice la store, nu puteau sa-l intrebe pe Steve mai intai: e ok? :-)

  (apropo)
  http://i.last.ro/2009/08/where-is-googleandroid-heading.html

 3. Radu spune:

  Folosesti google voice, nu mai folosesti AT&T si minutele lor. Normal, e „magazinul” lui Apple, ei decid ce vand si ce nu. Din cate stiu, iphone nu e un monopol, desi are cota de piata imensa.

 4. bob spune:

  circula un zvon cretz pe Twitter ca cica Google ar fi inceput sa scoate apple.com din index :)

 5. MaTr3o.com spune:

  Are dreptate Life Tester, cei de pe Engadget se laudau ca FCC a vazut stirea la ei si de acolo s-au sesizat.

 6. FCC s-a autosesizat, in special in urma reactiilor pe unele bloguri (de ex pe blogul Google mobile s-a discutat de ce Google Latitude este disponibila doar ca aplicatie web pentru utilizatorii iPhone si nu a fost acceptata in Appstore), preluate si de presa.

  Pana acum Google nu a confirmat ca ar fi solicitat interventia organismului de reglementare, dar este cunoscuta relatia foarte buna pe care o are cu FCC, asa ca s-ar putea sa ai dreptate – mi se pare destul de fireasca o conversatie „informala” intre un reprezentant Google si unul FCC pe aceasta tema, de aici probabil si supararea lui Jobs :)

 7. orlando spune:

  Life, Matr3o,

  posibil sa aveti dreptate insa joi apare „plangerea” public iar vineri comisia anunta inceperea investigatiei + Google, vezi mai jos, anunta imediat ca o sa furnizeze comisiei toate info etc.

  „Apple did not approve the Google Voice application we submitted six weeks ago to the Apple App Store,” Google said in a statement. „We will continue to work to bring our services to iPhone users, for example by taking advantage of advances in mobile browsers. We will supply the information that the Commission has requested.”

 8. […] pana acum catva timp aveau business-ulri relativ complementare.Ce joc de glezne fac Apple si Google va spune Orlando bine, nu mai repet si eu, ce incearca Google pe zona Office va spune Wall-Street.ro (cu mici greseli), […]

 9. Garm spune:

  Hmm nu cred ca Microsoft este dusmanul comun. Cred ca devine tot mai mult o lupta in 3 in care 2 parti se aliaza temporar contra celei de a treia cand aceasta din urma devine prea puternica. Cand unul dintre aliati devine prea puternic alianta se rupe si taberele se reorganizeaza (cam ca in 1984).

  Cat despre marele CEO – imi dau seama cat de influent era acolo daca nu a fost in stare sa impiedice scoaterea aplicatiei respective de pe IStore.

Lasa un comentariu