Adrian Sarbu: „Internetul este noua frontiera”

„Internetul este noua frontiera. Aceste businessuri (nota autor: Publimedia, Mediafax, Mediapro Interactiv, Mediasat, Indoor Media adica celelalte businessuri ramase in grupul Mediapro dupa vanzarea diviziei Entertaiment), care raman in proprietatea mea, sunt pozitionate pentru o crestere rapida in aceasta piata a viitorului : continutul pe internet. Nu vom mai avea nevoie de 20 de ani pentru a atinge succesul in aceasta noua piata.”

Adrian Sarbu pentru ZF, 29 Iulie 2009.

20 Comentarii
 1. Life Tester spune:

  te-ai scos :-)

 2. bogdan cercel spune:

  N-as fi sigur ca s-a scos. Cred ca nea Sarbu a inceput sa zica d-astea dupa discutii ample cu Orlando. Acu’, Orlando, tre sa ai grija sa-i si confirmi teoriile. Ca daca nu, parc’te vaz mutat la Paris. Dupa divort, evident :)

 3. gigi spune:

  I highly doubt ca Sarbu stie sau poate sa revolutioneze sau sa polarizeze eficient internetul romanesc. Diferenta insa intre el si Siminel sau Vantu este ca Sarbu e versat in media plus ca speculeaza mult mai bine (din pacate de cele mai multe ori in directia subculturii si a prostirii maselor).

  In mod evident se bazeaza pe oamenii de profil, Orlando fiind acum asul lui din maneca (insa depinde cand ecuatia lui Oralndo va da plus pe partea de antreprenoriat, moment in care va pleca si cel mult va incheia contract de consultanta/prestare servicii cu Sarbu – sau deja asa e situatia acum? :) ), plus continutul si oamenii de la business-ul de presa + TV.

  Mai mult insa Sarbu nu va putea/stii sa faca, totul fiind insa relativ, evident, in functie de oamenii lui si evolutiile din piata. Depinde cum injuraturile si pumnii in masa de la sedintele lui vor mobiliza si vor aduce creatie si eficienta :)

  Orlando, i-ai dat vreodata spaga lui Sarbu? glumeam.. :)

 4. OK ! Sa spunem ca sunt de acord… dar dincolo de frontiera ce ne asteapta ?!

 5. orlando spune:

  Bogdan,

  Adrian Sarbu se invarte in niste cercuri unde parerile mele nu fac doi bani, fiind om de media vede internetul asa cum trebuie sa’l vada un proprietar de media, ca un mediu ce in ultimii 5 ani a evoluat enorm.

  Gigi,

  Asa cum am mai spus, as bea un ceai cu tine oricand sau as plati greutatea mea in bere ca sa stiu cine se ascunde in spatele nickului tau :)

  Alter,

  incearca sa ramai pe subiect te rog

 6. orlando spune:

  inca ceva gigi, de 3 ani de zile, de cand lucrez eu cu el, nu l’am prins niciodata dand cu pumnul in masa sau injurand pe cineva, am auzit si eu povestile din anii ’90 insa eu nu le pot confirma :)

 7. gigi spune:

  multumesc Orlando, si eu m-as prezenta oricand la ceaiul/berea aia :) Sper intr-un moment potrivit insa, pt ca uneori drumurile cam duc ba prea departe fizic, ba adiacent sau chiar opus profesional, cel putin pe perioade.. But someday I will be delighted to :)

 8. gigi spune:

  PS Orlando: dar „indulcitori” stiu ca s-au mai dat ;)

 9. bogdan cercel spune:

  Orlando, ai dreptate – se-nvarte in niste cercuri. Dar daca tot spui de aia 5 ani, de ce atunci pro s-a apucat serios de doar 2. Si, altfel, cand ai intrat in pro te-ai dus c-un plan la care s-a marsat sau ai fost invitat sa construiesti ceva pe-o linie deja trasata? Stim ca esti modest, insa vorbeam serios.

 10. kaLoo spune:

  o sa trecem dincolo de frontiera mai bine, ce bine e in Europa de Vest! :)

 11. orlando spune:

  Bogdan,

  AS si’a presat managerii sa’i gaseasca un om de internet inca din 2005, pana sa ajung eu s’au perindat ceva oameni din piata la discutii, faptul ca el a pus presiune de acum 4 ani inseamna ceva viziune zic eu. Normal ca strategia joaca un rol important insa daca nu ai sprijin de sus in jos si strategia nu poate fi aplicata atunci degeaba e buna.

 12. […] Insista si spune ferm (din pacate pentru angajatii sai din print, din fericire pentru ceilalti, care se bucura deja, justificat): Internetul este un domeniu de investment […]

 13. hepi4 spune:

  Deci dupa cum ai zis si dupa bloguri nea Orlando noile terenuri din piperia MEDIA ONLINE MONEY acestea sunt tag-urile de viitor ?!
  Dupa parerea mea 1oo . ooo .ooo euro e ceva :)

 14. mugur spune:

  sa speram ca vor avea continut de calitate!

 15. Scuze dar cred ca am fost destul de la subiect… mi se pare usor spus, internetul ultima frontiera… si imi amintesc cum Bill Gates facea afirmatii in urma cu 20-25 de ani, de care ne amuzam astazi… inca o data te rog sa accepti scuzele mele daca prin stilul lapidar am fost inteles ca fiind pe langa subiect…

 16. Google spune:

  Hai sa facem pariu ca haoticul si infinitul web nu va mai aduce atatia bani celor care se dau pioneri acum pe blog-uri si prin top-uri!!!
  WE will take care!

 17. Antonio Eram spune:

  interesanta abordare .
  astept sa imi spuneti care sunt cele mai rentabile 3 servicii on-line de content din romania in acest moment. dupa aceasta completati lista pana la 10 , faceti o estimare a valorii totale si vedeti ce iese.

  ca supliment intrebati-va si pentru cine este sunt aceste servicii si care sunt metodele de monetizare.

 18. Fluture spune:

  Adrian Sârbu este un tip extraordinar. Serios. In plina criza el face o miscare foarte buna pentru el, dpdv financiar.

  Insa, fraza aia cu „internetul e noua frontiera” imi seamana cu una citita de mine in Red Herring acum vreo 10 ani. Cum revista nu mai e editata, cred ca Adrian Sârbu s-a apucat sa citeasca vechile numere. Si cred ca a inceput acum vreo 3 ani, imediat ce a auzit vorbindu-se despre Orlando :-)

  In rest, bravo lui. Si bravo tie, cher Orlando.

  PS. Deci, ca sa nu iscam polemici inutile, ma refeream strict la fraza, care pare tradusa din engleza. Despre Adrian Sârbu gandesc numai de bine.

 19. […] declaratiile facute deja de Adrian Sarbu si Sorin Ovidiu Vantu , si omul de afaceri Dinu Patriciu se alatura celor mai importanti investitori […]

Lasa un comentariu