scurte, de weekend

info:

– Murdoch investeste in cel mai mare adnetwork din China;

– Ceo-ul Myspace recunoaste ca userii habar nu au ce este Myspace;

-Daca ai cont pe Twitter inseamna ca esti mai interesat de sex decat userii de Facebook, MySpace sau Linkedin :)

intrebari:

– de ce proprietarii Twitter declara (vezi documentele confidentiale pe Techcrunch) dupa intalnirea cu Google  „They are be sending how much traffic they can get to us„?

– apropo de intrebarea de mai sus, ati observat ca (aproape) orice cautare melodie/autor pe Google iti returneaza primul rezultat clipul de pe YouTube?

– unde va cauta Google cresterea pentru perioada urmatoare tinand cont de incetinirea din search paid (vezi rezultatele din Q2)? Youtube si display? In alta parte?

– daca Chrome OS va fi extrem de light si e gandit pt web + suita Google Docs de ce ar mai fi nevoie de procesoare puternice pe pc/notebook-urile care vor rula acest OS? Are Google o strategie de a pune push pe pc-ul extrem de ieftin (procesorul e una dintre cele mai scumpe componente ale unui calculator) care sa mareasca numarul userilor de internet?

pfff, acum mi-am dat seama ca toate intrebarile sunt Google related :)

8 Comentarii
 1. Darael spune:

  Ai punctat perfect fiecare intrebare.
  Am sa raspund doar la ultima. E normal sa fie asa. Cei de la Google urmaresc implementarea unor solutii tehnice fara medii de stocare proprii. Un procesor, o memorie minima, o interfata ce se poate adapta la televizor si gata.

  Evident, toate datele personale stocate „la ei” ar putea fi accesate de cei cre stau in spatele serverelor, dar acesta e doar un detaliu „nesemnificativ”, nu ;) ?

  Dar pana atunci vor mai trece ceva ani.

 2. Mihai spune:

  ca ii si intereseaza pe ei fiecare documente. sa fim seriosi. uneori suntem prea paranoici. nu ma refer la tine. vb la modul general.

 3. Costin spune:

  Maine poimaine il vezi pe Larry punandu-si intrebari despre Okidoki :-)

 4. Alin Andrei spune:

  Salut,

  1. Twitter nu sta prea bine cu finantele, google ar cumpara dar nu stie daca are nevoie..:) si tot asa. Sau daca stie clar ca nu are nevoie, si-ar putea face un aliat din twitter – pe segment..:) anyway, o intalnire mediatizata e buna in orice moment.
  Eu zic ca este o campanie de PR, destul de reusita , a celor de la twitter, cu suportul Google si al caatorva ziaristi.
  Vezi discutiile aparute…de ce a ales TechCrounch sa nu publice documentele? Pentru ca a ales sa nu intre in jocul Twitter si sa ii promoveze moca

  Astfel un caz clasic de hackereala, plasat langa un moment oportun – intalnirea cu google, poate creste un pic pretul actiunilor Twitter si interesul pentru..

  Sa vedem acum, cine pune botu`?..

  2. Google isi intareste pozitia deocamdata: face aliante dezvolta noi platforme etc.. a mai venit si criza..o mica stagnare e chiar sanatoasa.
  De crestere au nevoie aia mici…

  3. sa vedem cum reactioneaza producatorii de harware, in ce directie o iau ei..ca sarmanii sunt cam presati din toate partile..asta daca nu vom cumpara procesoarele(pentru chrome os) de la apple..:))(vezi postul anterior – adica din weekendul trecut:-))

 5. Alina spune:

  Google nu o sa aiba probleme dpdv al hardware-ul (nici ca storage, nici ca putere de procesare, daca e sa ne luam dupa legea lui Moorehttp://en.wikipedia.org/wiki/Moore’s_law ).
  @Alin, cam greu sa cumpere procesoarele de la Apple, tinand cont ca si eu au trecut de ceva vreme pe Intel:)

 6. Alin Andrei spune:

  @Alina … ah..ok! sa zicem „procesoarele folosite de apple”, acum sunt Intel. Peste 2-3 ani..pot fi altele, sustineam principiul si interesanta e evolutia hardware…

 7. Alina spune:

  @un pic offtopic
  Oricare ar fi tentinda, Google va merge pe mult si ieftin.
  Am fost la o prezentare tehnica de la Google in care se prezenta si politica lor legata de harware. Datorita faptului ca au foarte mult hardware, rata lor de failure hardware este mare indiferent de calitatea produselor. Asa ca ei prefera sa mizeze pe un software care le permite sa schimbe in realtime harware, decat sa cumpere chestii scumpe si „relativ” safe.

 8. Ramane de vazut ce va fi cu Chrome OS…

Lasa un comentariu