Google isi anunta sistemul de operare

Google a anuntat azi noapte pe blogul oficial sistemul de operare Chrome pe numele lui, detalii gasiti pe blogul oficial, voi reveni pe subiect.

12 Comentarii
  1. Andrei Rinea spune:

    Ambitios proiect. Insa explozia asta de OS-uri sincer nu ma incanta. Este o anti-standardizare in opinia mea. Sigur, teoretic, schimbul de date intre calculatoare cu diferite sisteme de operare ar trebui sa mearga fara probleme insa in practica am vazut cat de bine merge.

  2. gigi spune:

    sunt de acord cu andrei. ar trebui impuse niste standardizari pt a opri haosul asta si risipa, in genul in care UE a impus incarcatoarele standard pt telefoanele mobile

  3. Florin O. spune:

    Da, si imediat dupa asta ar trebui standardizate masinile, sa existe un singur tip de masina. Pe urma standardizate casele. Si terminam standardizarea asta cu un conducator suprem, ales fara vot. Ce atata risipa si variatie?

  4. Alina spune:

    Mie nu mi se pare o explozie de so-uri, daca e sa le numeri sunt cateva majore: Windows, MacOs, Linux si am putea adauga Solaris, dar care oricum are cu totul alt target.
    Singurul care iese din pattern este Windows, toate celelalte fiind Unix based.
    Cat despre Chrome, mi se pare doar un window manager peste un kernel de Linux, gen KDE sau Gnome, sau mai generic, o noua distributie de Linux.

  5. Tica2 spune:

    Ho, Ho … care explozie de OS-uri ?
    Nu vad ce problema e la schimbatul de date intre SO-uri ?

    Relativ la google chrome os, google vrea sa impuna un standard al aplicatiilor web based cum sunt Google Docs, Spreadhseets, Calendar, Talk, Maps, etc. Puterea de calcul creste pe zi ce trece si practic in browser poti face aproape marea majoritate din task-urile comune (Write, Mail, etc.)

    Aplicatiile amintite sunt doar inceputul, vor urma si altele si nu doar de la Google.

    Google chrome os era un pas asteptat, pe mine nu ma mira.

    Bafta,
    Tica2

  6. gigi spune:

    @Florin: se pare ca intelegi prea putin (spre deloc) din sensul „standardizarii”. Dar tie iti urez variatie totala in viata plina de tone de cabluri, mufe, abonamente si tone de metodologii, fise de compatibilitati si documentatii despre surubul din gard pana la folosirea telecomenzilor.

    Poftim, pt tine poate e mai usor sa intelegi „regularizare/reglementare”…

  7. Alina spune:

    @gigi Poti da un exemplu de standardizare dorita?
    Te referi la a rula o aplicatie pe toate SO-urile sau ca user interface?
    Personal mi se pare ca un standard exista deja, de ex toate ferestrele se inchid din x-ul de sus, etc, etc.
    Ca si in viata, in software trebuie sa existe varietate, e ca si cum ai zice ca volanul de Mercedes sa mearga si pe Dacia:).

  8. Florin O. spune:

    @gigi: Esti idiot.

    @alina: Pai si de ce nu se poate? Nu ar fi mai bine sa ai volanul de Dacie la Mercedes? Ai scapa de toate butoanele si rotitele alea de pe volan care iti complica viata inutil. Plus ca ai repara si Mercedesu mai usor daca ai pune si motorul de dacie. Ai scapa de toate fisele alea de documentatii. Si sigur Mercedesu are si mai multe suruburi.

  9. Alina spune:

    @Florin
    Depinde de preferinte.
    Eu prefer Dacia sa ramana Dacia si Mercedes Mercedes.
    Standardizarea e la nivel de functionalitate, de genul schimbatorul de viteze e pe centru (exceptand cele care au pe volan :D ), oglinzile cam in aceeasi locatie etc. Adica nu poti sa zici ca ai pb sa conduci o masina noua, poate intr-adevar nu stii sa pornesti toate gadgeturile, dar basic-ul e acelasi.
    Restul e „spice up your life”.
    Cat despre Chrome, ca SO nu cred ca va aduce ceva nou, este totusi un Linux, doar ca incearca sa duca totul spre online, lucru care va fi foarte dificil pentru ei sa impuna. Poate eu ca persoana imi las documentele la ei, dar cred ca o firma nu iti va tine niciodata documentele oficiale pe serverele Google.

  10. mugur spune:

    e bine sa mai apara un competitor!

  11. catalin spune:

    Dap…cred ca mugur are dreptate…google a inceput intr-un garaj si acum produce sisteme de operare …bravo lor….celor de la Microsoft nu cred ca le pica usor vestea….va trebui sa sa ridice standardele

  12. Asteptam sa vedem ce-o fi de capul sau ?! O fi cu publicitatea inclusa in meniu sau cu colectarea obligatorie a datelor despre utilizatori ?!

Lasa un comentariu