Gsp se desparte de Intact Interactive

Later update: Gusti Roman, directorul executiv de la GSP dezminte despartirea. La fel s-a intamplat si cu Boom, intai mesajul de sustinere , apoi despartirea de aceeasi regie.

La nici 5 luni de la inceperea parteneriatului cei de la GSP vor sa se desparta de Intact Interactive pentru a se vinde singuri, la pachet cu editia tiparita. Tatonarile in piata au inceput deja, echipa de vanzari de la GSP facand primii pasi in acest sens. Daca despartirea se va oficializa Intact Interactive isi va pierde cel mai important site din portofoliu.

Anul trecut GSP a avut un contract de ~ 1.2 mil euro garantat cu Boom, insa in acest moment partile negociaza de ceva vreme pentru stingerea unei datorii de ~ 600,000 euro din cei 1.2 mil euro.

13 Comentarii
 1. Gusti spune:

  Te-ai grabit :)

  1. GSP nu se desparte de Intact Interactive

  2. Suma pe care o vehiculezi cu atita usurinta ca fiind contractul GSP – Boom nu este nici macar pe aproape fata de cea reala, asa ca n-are rost sa o vehiculezi …

  3. Nu mai negociem cu Boom, ci le-am deschis actiune in instanta. Suma datorata in acest moment este mai mica, dar poate ajunge la o valoare considerabila.

 2. […] scrie aici despre despartirea dintre GSP si Intact Interactive.  Gresit. Intact Interactive va avea tot […]

 3. […] intrebam zilele trecute cum ar fi ca GSP sa-si vanda singur spatiile de publicitate online. Orlando anunta ca GSP se desparte de Intact Interactive iar Gusti infirma. Mai asteptam pana la 1 iulie sa vedem […]

 4. Jan spune:

  @orlando: (sunt un noob in ce priveste publicitatea online) Stau si ma intreb de ce nu se vand toate site-urile mari singure? Care sunt avantajele sa fii reprezentat de o agentie? (istoric cred ca partea de adserver era o problema, dar azi sunt alternative f.bune pt asa ceva).

 5. Gabriel Boaca spune:

  @Jan: avantajele sunt similare cu cele ale unei retele sau ale grupurilor – influenta mai mare, pozitie solida, costuri reduse si fara bataie de cap.

 6. orlando spune:

  Gusti,

  multumesc pt comentariu si felicitari pt sustinerea Intact Interactive.

  Jan,

  pt ca e f greu pt un client/agentie sa lucreze cu 2000 de siteuri, pt ca nu sunt atat de multi oameni de vanzari in piata, pt ca audienta unui site (cu exceptiile de rigoare) e prea mica pt a sustine o campanie, pt ca la un grup de siteuri/o regie poti elimina duplicarea si poti targeta unicii mai bine etc, etc.

 7. Jan spune:

  la site-uri mici era clara treaba. Ce mi se pare de exemplu penibil (ca si utilizator) e cand intru pe un site mare .ro si in status bar imi scrie waiting for ads.[blahblah-agentie].ro. Se intampla foarte des treaba asta, si agentiile nu au nici o scuza.

 8. […] scrie la el pe blog c? … Tatonarile in piata au inceput deja, echipa de vanzari de la GSP facand primii pasi in […]

 9. Gusti spune:

  Corect si exemplul dat, in noiembrie am afirmat ca mergem impreuna cu boom pentru ca in acel moment se specula trecerea brusca la Intact Interactive. La mijlocul lui ianuarie insa Boom a cerut modificarea contractului, adica renuntarea la suma minim garantata. Aici, de comun acord, s-a oprit colaborarea si pentru neplata unei parti a sumei restanta recunoscuta atunci de Boom i-am actionat in justitie. La proces am ajuns dupa mai multe intilniri, cind practic ne-am dat seama ca nu ar mai vrea sa plateasca, cu toate ca noi am fost flexibili in negociere. Stii foarte bine cine dicteaza acolo si in ce mod o face, pentru ca si tu ai patit-o :)

 10. orlando spune:

  Gusti,

  succes in recuperarea banilor, e pacat ca s-a ajuns aici.

 11. Gusti spune:

  e foarte pacat … am scris la vivi o chestie care tare as vrea sa nu fie reala, insa …

 12. […] Cum Augustin Roman nu a dorit sa dezvaluie suma pentru care Boom Adverting este chemata in instanta (informatie care oricum se va afla la proces), singura suma vehiculata in piata ramane cea de 600,000 de euro mentionata de Orlando Nicoara2 (sursa). […]

 13. marius spune:

  ce se aude cu negocierile GSP cu UPC ,tvr,antenele,realitatea ? ca zvonuri sunt cu sutele,concret

Lasa un comentariu