Profitul Yahoo scade cu 78%, urmeaza concedieri

„We sort of had one product management person for every three engineers, so we had a lot of people running around and telling people what to do, but nobody was doing anything”  – Carol Bartz, CEO Yahoo

Cuvintele de mai sus cred ca descriu cel mai bine situatia de la Yahoo mai ales ca vin din partea noului CEO, Carol Bartz. Pe scurt, Yahoo a anuntat venituri mai mici cu 13% pe Q1 ($1.58 miliarde) si un profit in scadere cu 78% adica $118 mil. Ceea ce inseamna noi concedieri, aproximativ 5% din total angajati, primele sub managementul noului CEO.

5 Comentarii
  1. Andrei Rinea spune:

    Din pacate vad asta si in alte firme. O groaza de inutili platiti inexplicabil de mult care mai si scad moralul celor care chiar produc. Sincer ma bucur.

  2. Garm spune:

    Mda… zau ca pe asta parca au invatat-o de la noi. Si prin alte parti sunt mai mult conducatori decat „muncitori”. Totusi as putea paria ca din cei 5% mare parte sunt tot din productie. Un manager a ajuns cu ceva pile acolo si probabil ca o sa fie ferit de „schimbare”.

  3. Cristian spune:

    Interesanta asocierea „O groaza de inutili platiti inexplicabil” si acest subiect legat de Yahoo :)
    Si Google are probleme cu AOL, alti inutili platiti inexplicabil? :))

  4. iodus spune:

    In situatia in care se afla lumea in ziua de azi, cred ca pasii facuti de yahoo vor fi repetati de multe alte companii nu neaparat numai de cele din IT.

  5. Criza asta este un prilej foarte bun de a identifica mai exact pentu ce isi primeste banii fiecare angajat .

    Numai la TVR nu e criza , si toaca banii fara folos ! :D

    Daca nu era vorba despre banii nostrii , nu ma prea interesa , dar ma doare inima sa dau niste bani degeaba .

Lasa un comentariu