(inca) doua despre Google

– rezultatele Google pe Q1 2009 mi se par excelente, de altfel au si „batut” estimarile, 6% crestere fata de Q1 din 2008, $5.51 miliarde venituri si un profit net de ~ $1.5 miliarde. Desi veniturile au fost mai scazute decat in Q4 din 2008 (e prima oara de la listare cand Google anunta venituri mai mici fata de un trimestru precedent) profitul e mai mare;

– Youtube a invatat din lectia Hulu si va rula filme, seriale si show-uri de televiziune. Google a anuntat vineri ca a incheiat acorduri cu mai multi parteneri, intre care si Sony Pictures, in urma carora va gazdui mai multe filme si seriale pe platforma Youtube. De fapt deja ruleaza, la adresa YouTube.com/Shows gasiti toate titlurile din acest moment (nu sunt disponibile la vizionare pt .ro), eu am remarcat „Beverly Hills 90210”, cateva seriale de pe Discovery/BBC/NatGeo, longevivul „Tinar si nelinistit” – ruleaza de la inceputurile Protv-ului? sau filmele Cliffhanger sau Carrie.

Bonus: cei de la Hulu.com (parteneriat intre NBC si News Corp – adica Murdoch, adica Fox) negociaza cu Disney intrarea lor in platforma lansata anul trecut (cu un procent cuprins intre 10 si 30%) in schimbul accesului la materialele ABC sau ESPN (proprietatea Disney). De urmarit :)

7 Comentarii
  1. Simple spune:

    Tinar si nelinistit a inceput sa ruleze dupa ce s-a terminat Quantum Leap. Tin minte ca urmaream QL cu sufletul la gura si credeam ca in locul lui va incepe ceva la fel de incitant. Nu a fost insa cazul, din pacate. Deci, nu e chiar de la inceputurile PRO-ului, insa pe aproape :)

  2. orlando spune:

    Ah, Quantum Leap … da, cu Scot Bakula, super serial :)

  3. gigi spune:

    sper sa nu fie departe vremea cand, in loc sa cauti sa downloadezi un film, sa poti plati o suma modica/abonament si sa vizionezi online filmul respectiv. Ar reduce clar pirateria si producatorii ar face mai multi bani printr-o noua piata (sau ar inlocui partial vanzarea/inchirierea de materiale video care costa mai mult prin suportul media, impachetare, transport etc)

    ce nu inteleg eu, poate ma puteti lamuri in vreun fel, de ce nu vor televiziunile sa fie prezente live online? ma refer la streaming pt fluxul TV. E ca si cum cei care vizioneaza pe internet ar viziona la televizor, care e problema trusturilor? Ba mai mult, trusturile ar putea colecta statistici mult mai usor

  4. alexnicolae spune:

    @gigi -drepturile nu apartin integral televiziunilor, ele cumpara aceste drepturi limitat. decizia sta in alta parte. si numai gen hulu, google pot sa negocieze pachete mari.
    @hulu e intr-un sens o televiziune online. Si Youtube se transforma spre o televiziune pt ca e mai clar modelul de business-publicitate. Cealalta varianta este cea de furnizor de servicii – sa ofere contra cost spatiu de stocare varianta spre care mergea yahoo la un moment dat cu una alta.

  5. […] de puternic si periculos a devenit Google. Atat de puternic incat s-a intamplat ceea ce anuntasem aici, 3 dintre cele mai mari trusturi media/televiziuni din SUA (si nu numai), NBC, News Corp. si Disney […]

  6. sabina spune:

    Interesanta initiativa YouTube-ului, pacat insa ca la sectiunea filme de comedie am vazut deja in primele 2 pagini peste 6 pelicule care se afla si pe Hulu.
    Iar la sectiunea seriale de animatii prima pagina e tinuta de showuri japoneze. In timp ce Hulu ofera episoade din Family Guy, American Dad, The Simpsons, Futurama, Sit Down Shut Up si asa mai departe.
    Daca nu vin cu ceva interesant, nu au nici o sansa.

  7. […] la Apple ) Netflix, Amazon si partial Hulu (primele 3 cu plata, Hulu free). Chiar si YouTube are agreementuri pentru a da free filme de la unele studiouri insa e vorba de productii vechi sau foarte vechi, acum […]

Lasa un comentariu