cinci de la Google

later update: e oficial, Google Venture s-a lansat. presa din SUA se asteapta ca Google sa anunte astazi lansarea unui venture capital fund care se va numi cel mai probabil Google Venture. WSJ anunta ca fondul va dispune in primul an de aproximativ 100 mil USD;

– Google va renunta in perioada urmatoare la aproximativ 200 de oameni din vanzari;

– in planul de a aduce cat mai mult continut original pe Youtube cei de la Google au semnat un acord cu Disney prin care vor prelua emisiuni de la posturile de televiziune ABC si ESPN;

– Google nu renunta la planul de a vinde reclama pe televiziuni si lucreaza la un sistem de vanzari ce ar urma sa combine reclama pe Youtube cu reclama pe tv;

– Google a lansat ieri in China un serviciu de download si streaming muzica in parteneriat cu aproape toate marile case de discuri in tentativa de a opri pirateria si de a se apropia de rivalul Baidu. Google detine in China o cota de piata de doar 28% mult sub Baidu care are 62%. E prima tara/oara cand Google intra in acest domeniu dominat in SUA de iTunes-ul de la Apple.

8 Comentarii
 1. Scritube spune:

  Daca Google va renunta in perioada urmatoare la aproximativ 200 de oameni din vanzari atunci insemna ca a lovit criza si la ei.

  Ce sa mai zice de noi atunci?

 2. Florin Grozea spune:

  Era un pas firesc pentru Google în China, ei colaborau cu http://www.top100.cn înc? din vara trecut? oferind astfel un serviciu search-download gratuit pe tot procesul.

  Vezi articolul din august 2008:
  http://www.hiq.ro/blog/florin/2008/08/11/google-ofera-muzica-gratuita-prin-top100cn-china/

  Eu cred c? ei (Google dar ?i casele de discuri majore) testeaz? un model de business acolo unde oricum n-au nimic de pierdut. Ca apoi s? aplice ?i la ei ’acas?’ peste 5 ani când SUA va ajunge la acela?i nivel de vânz?ri CD-uri ca în China. Adic? zero.

 3. @ scritube – o fi lovit criza si in google, dar uite ce face google de criza. e activ, cauta sa se dezvolte, are tot felul de proiecte. cum zicea reclama: merge mai departe! bagam si asta la cap, sau numai disponibilizarile?

 4. Daniel Buca spune:

  o completare: google a dat afara 200 de oameni dar angajeaza acum 360 din care jumatate vor fi angajati la birourile din SUA.

 5. gigi spune:

  Probabil multi se vor grabi cu mailu’ spre google venture, printre primii probabil catalina-zazazoo cu siteul de vise :) Atentie insa, ca om care a avut de-a face cu cativa investitori/fonduri de investitii: tot ce este doar seed, doar idee, este sortit uitarii/nebagarii in seama. Mai ales pt ditamai fondul (pt investitori mici e si mai grav, ideea ta poate fi furata fara nicio jena).

  Deci ca sa aveti vreo sansa de a fi bagati in seama in primul rand trebuie sa aveti o linie de cod, cateva luni de activitate, un minim de rezultate, ceva, nu doar ideea. Iar ca sa aveti cu adevarat sanse, trebuie sa aveti cu adevarat cearcane si planuri chitzibushite bine de tot, plus ceva scanteie :)

 6. […] companiile noi, promitatoare din domeniul tehnologiei”. Informatia a fost anuntata si de orlando, care a precizat, citand Wall Street Journal, ca fondul va dispune in primul an de aproximativ 100 […]

 7. Tica2 spune:

  Gigi vreau sa te contrazic!

  Ideea e fundamentala si trebuie s-o pui in practica, nu conteaza cum.
  Si eu vreau sa aplic la „Google Venture”, bun nimeni nu ma poate opri. Nimeni nu-mi da garantii ca voi reusi, probabil nici nu am sanse.
  Si ce daca-mi fura ideea, ete na, fac ceva cu ea daca nu-i implementata.

  Asa ca Ideea, Plan, Aplicare si Venture

  Hai ca nu e greu!

  Ce zici Orlando? Suna bine ?

  Tica2

 8. Horea spune:

  Cel mai interesant cu Google Venture este disponibilitatea lor de a sustine initiative private la scara larga.
  Dupa parerea mea, este ceva revolutionar, un fel de model Wiki in domeniul afacerilor si sunt convins ca in decurs de cativa ani Google isi va dubla valoarea de piata, doar datorita acestui Google Venture.
  Companii ca Microsoft, Oracle, Google si altele, au devenit de multa vreme adevarate banci de investitii insa iata ca doar Google are curajul sa abordeze segmentul „retail”, ba mai mult, chiar inafara domeniului ITC.

Lasa un comentariu