SATI, de primavara

de fapt e de februarie, mai asteptam cateva zile/saptamani ca sa vina si primavara. ce am remarcat:

– Sport.ro (1.151.540 unici) a depasit pentru prima oara GSP.ro (1.017.433 unici) la nivel de vizitatori unici (am luat cifrele doar pt GSP.ro, fara „sateliti”);

– Mediafax isi continua cresterea urcand la +735,000 unici apropiindu-se de plutonul fruntas, pluton condus in feb de 9am.ro (1.38 mil unici) si in care si-a facut loc si siteul colegilor din Protv, Stirileprotv.ro (peste 1 mil unici);

– in clasamentul cotidienelor „serioase” Gandul.info e depasit doar de EVZ.ro;

– Bloombiz.ro cumuleaza cifrele de la Curs-Valutar.ro (deja la a doua luna);

– Wall Street depaseste ZF.ro (883.411 vs 643.050);

– Promotor.ro 391.531 depaseste, cred ca pentru prima oara, Automarket.ro 389.186;

– Bestjobs depaseste eJobs cu ajutorul siteului Bestjobs.bg din Bulgaria;

– Ele.ro ramane cel mai vizitat site de femei, peste Eva.ro si Feminis.ro;

Site-urile din reteaua MPI se duc spre 7 mil de unici (duplicati/luna, suma unicilor lunari din fiecare site conform cifrelor SATI), la nivel de vizitori unici/zi ne ducem spre 600,000 (unici neduplicati/zi).

13 Comentarii
 1. Florin O. spune:

  wall street a avut reclama in google. le-am vazut bannerele pe unul din site-urile mele. o sa vezi cum scade traficul cand opresc reclama.

 2. Bestjobs depaseste eJobs cu ajutorul siteului Bestjobs.bg din Bulgaria

  Ce fel de ajutor vine de la Bestjobs.bg?

 3. alx spune:

  cat de mult ridica promovarea de pe TV site-urile MPI? Te-ai intrebat ce s-ar intampla daca (ipotetic) s-ar opri aceasta promovare? Eu cred ca multe ar cadea… de ex. ce-ar fi CSID.ro fara emisiunea oanei care promoveaza site-ul zi de zi…
  zic si eu, poate nu ma pricep…

 4. Florin spune:

  @alx
  tv ca tv dar ce ar fi site-urile mpi fara femei dezbracate :)

 5. popescul spune:

  sunt printre restul de miliane de unici care n-a intrat niciodata pe 9am.ro.pe langa faptul ca nu am auzit pana acum de acel site.

 6. alx spune:

  Eu am motive (empirice) sa cred ca traficul a peste 50% din site-urile MPI sunt sustinute de reclama din celelalte canale media (TV, radio, print) ale grupului.
  Pe de alta parte cred ca sunt site-uri care ar duce-o foarte bine si fara grup!

  @Florin: sa zicem la femei dezbracate poate apela cam orice site. Dar la sustinere TV sau pe alte canale media, nu poate recurge oricine la fel de usor. Vroiam sa subliniez o usoara „neloialitate” in concurenta cu site-uri de profil care n-au in spate un grup media puternic.

 7. alx spune:

  * traficul e sustinut (corectare gramaticala)

 8. orlando spune:

  alx,

  Csid.ro a avut din totdeauna reclama la emisiunea tv, traficul a crescut insa in ultimele luni. dintre siteurile noastre doar prosport.ro si csid.ro se vad pe tv

  thx

 9. alx spune:

  @orlando: Daca spui tu, inseamna ca asa e. N-am cum sa te contrazic. Ar fi culmea.
  Eu se poate sa ma fi inselat avand in vedere abundenta de reclame. Nu asta e important.
  Important este faptul ca dintr-o experienta a mea anterioara, pot spune ca traficul pe un site poate fi sustinut prin promovare pe alte canale, dar in momentul cand acea promovarea dispare, va disparea si traficul. Asta numai DACA pe acel site nu se afla un content „sanatos”, care sa genereze trafic.
  Cu alte cuvinte, atentie mare la „driveru”-ul de trafic care NU AR TREBUI SA FIE: reclama pe alte canale media, concursuri cu premii fabuloase, femei dezbracate (decat daca e un site dedicat, cu asa ceva) etc.
  Sper sa ma fi facut inteles.

 10. orlando spune:

  nu confunda reclamele la sport.ro, stirileprotv.ro etc care apartin de Protv si nu de MPI

  te-ai facut inteles, thx

 11. alx spune:

  Da, probabil ca de aici e confuzia! :) nu sunt familiarizat cu impartirile de genul asta in cadrul grupului! Si cred ca mai multi fac aceeasi confuzie… E o lamurire utila pt mine! 10x!

 12. orlando spune:

  Bogdan,

  Bestjobs.bg alaturi de siteurile similare din Serbia si Bulgaria sunt contorizate acum „sub” Bestjobs.ro in SATI

 13. George spune:

  ref la BestJobs nu e relativ o impingere la limita a regulamentului SATI? pei cum ar fi CareerBuilder.com.ro sa isi contorizeze CareerBuilder.com, CareerBuilder.co.uk….ar depasi probabil primele 100 de situri cumulate din .ro

Lasa un comentariu