Google negociaza o alianta cu Universal Music

Google discuta o alianta cu Universal Music, una dintre cele mai mari case de discuri din lume (chiar cea mai mare, Pyuric, corecteaza-ma daca gresesc), alianta prin care ar putea prelua videoclipurile artistilor Universal pe Youtube (U2, Elton John, Bon Jovi, 50 Cents,The Killers, Eminem etc).

In schimbul cedarii drepturilor de folosire a videoclipurilor pe Youtube cei de la Universal ar putea primi venituri garantate, venituri pe care Google ar urma sa le genereze din reclama ce va fi vanduta clientilor la preturi tinand cont de faptul ca vorbim de continut premium. Practic Google isi rezolva doua probleme, asigurarea de continut de calitate (e stiut faptul ca videoclipurile muzicale sunt printre cele mai cautate pe Youtube) si monetizarea Youtube prin cresterea continutului premium original ce poate fi monetizat (remember cei 4%  de care vorbeam vara trecuta, remember Hulu.com).

5 Comentarii
 1. add spune:

  50 Cent bai „tataie” :P :))

 2. Pyuric spune:

  Stiu ca este una din cele 4 majore (Universal, Warner, EMI si Sony), dar n-am idee exact care dintre ele este cea mai mare :P

  Era si cazul sa reinceapa negocierile… Pana acum, toate videoclipurile Universal erau fie sterse, fie fara sunet, fie nu puteau fi vazute in Romania. La fel si cu Warner. Singura problema ar fi ca YouTube nu are indeajuns de multi bani pentru cat cer ei, cred ca de asta s-a si rupt in decembrie contractul cu Warner… Toti banii se duc pe muzica iar toate videoclipurile funny urcate de useri raman neplatite.

 3. dan spune:

  Universal Music este considerat liderul industriei – au circa o treime din vanzarile de muzica in US.

 4. […] dintre Google si Universal Music, pentru a aduce content multimedia pe YouTube. Dar deja v-a scris Orlando despre asta.Se barfeste ca Google vrea sa desfiinteze MTV. Eu nu vad lucrurile asa, concurenta e […]

Lasa un comentariu