Google vrea sa vanda participarea din AOL

WSJ anunta discutiile dintr Google si Time Warner pentru revanzarea participatiei de 5% pe care marele G o are in AOL. Google a cumparat 5% din AOL cand valoarea serviciului detinut de Time Warner era de $20 miliarde USD platind $1 miliard intr-un deal mai complex ce include si vanzarea de publicitate pe AOL.com.

Oferta a fost facuta la valoarea pietei din aceste moment, AOL fiind evaluata la aproximativ $5.5 miliarde ceea ce inseamna ca Google ar primi pe cele 5 procente $275 milioane, de aproape 4 ori mai putin decat au platit in 2005.

Time Warner a anuntat ieri o pierdere de $25 miliarde pe ultimul trimestru din 2008.

10 Comentarii
  1. orlando spune:

    diferenta e de la Time Warner Cable

  2. marie jeanne spune:

    banuiesc ca estimeaza o pierdere mai mare daca pastreaza…interesant daca vor avea cumparator si cine o sa fie :)

  3. TheBride spune:

    Stirea este ca, de fapt, Google vrea sa forteze cotarea la bursa a AOL. Tocmai pentru ca Time Warner e pe pierderi masive si probabil nu au bani sa plateasca participatunea celor de la Google.

  4. kingquizz spune:

    Google vinde pentru ca au si ei nevoie de lichiditati.

  5. Lucian spune:

    @TheBride Asa zic si eu. Se incearca fortarea AOL sa intre pe bursa (pt un castig google bineinteles) tocmai din cauza ca nu au bani pentru Google.
    @kingquizz Nu vinde Google pentru ca sta prost la lichiditati, daca te uitai la cifrele publicate la finalul 2008 te lamureai.

    Google spera ca daca va ajunge pe bursa vor obtine un pret apropiat de investitie… putin probabil.

  6. Florin O. spune:

    Aia nu e chiar pierdere. Este writedown, o reevaluare a activelor la valoare de piata de acum. Sunt fortati sa faca asta pentru ca sunt listati si pentru ca alea sunt garantiile lor pentru imprumuturi. Dar nu sunt fortati sa vanda. Pierdere este atunci cand pierzi bani. Daca si-ar vinde acum tot ce au la banii astia, atunci s-ar chema pierdere. Si eu pot sa zic ca tu ai pierdut 30% la casa ta, dar tu nu ai pierdut nimic atata vreme cat nu o vinzi si o folosesti in continuare.

    La incasarile din cablu au avut chiar crestere. Asta ca fapt divers. Cablul inca e cash cow.

  7. orlando spune:

    da, e write down si e inca departe de ceea ce s-a intamplat in 2001-2002

  8. Horatiu spune:

    Florin a pus punctul pe i. Google nu are nici o pierdere si Florin a explicat bine strategia.

    Pot sa spun ca Eric Schmidt a un bun strateg si printre cei mai buni CEO. L-am auzit vorbind live si am ramas impresionat.

  9. […] miliarde, dar Google nu a putut patrunde suficient pe piata radio, so, there, alt epic fail, ca asta.   del.icio.us […]

Lasa un comentariu