doua cu Fusu

– prima in Business Standard in care vorbeste de trecut, greseli si Trilulilu (apropo, azi e ziua lor, au facut 2 ani, cius Biris!)

– a doua din DailyBusiness in care vorbeste despre viitor.

12 Comentarii
  1. Sergiu Biri? spune:

    Daca isi recunoaste greselile inseamna ca se organizeaza si ca vor sa se puna pe treaba. Ar fi un lucru bun pentru ei. Nu as fi insa convins ca Trilulilu era ce este azi sub „imperiul” Neogen. Viziunile erau prea diferite.

    Ciuuus Nicoara ;)

  2. palconi spune:

    Pai la multi ani si din partea mea.

  3. Calin F. spune:

    hehe, pai mai plusez cu doua:

    http://www.zf.ro/business-hi-tech/neogen-a-avut-incasari-de-3-mil-euro-anul-trecut-3771188/

    http://www.standard.ro/articol_77400_40/neogen__interesat_de_parteneriate_cu_publisherii.html

    si nu stiu de ce ne zice toata lumea portal.. sintem social-network, domne, de vreo 6 luni deja ;)

  4. oglinjoara spune:

    In al doilea articol spune: „lipsa unei oferte calitative” este cauza principala problema a online-ului. Pai asta spun eu ca vizitator nu tu ca producator, nu?

  5. Bogdan spune:

    @oglinjoara
    E autocritica :) Care e oferta Neogen, de fapt?

    Totusi, bestjobs e un site ok. Ca dovada ca mare parte din profit de acolo vine. Oricum, pe net tre’ sa fii sinucigas sa incerci sa faci content (asta daca nu o faci din pasiune). Serviciile sunt cheia.

    Hai sa numaram cate site-uri mari chiar produc content in Romania si cate agrega :)) Ok si ca agregatoare… exista ceva de calitate pe zona asta? in afara de site-uri facute pt google. vreau sa vad un agregator bun. exista?

    Trilulilu??? Vbim peste 2-3 ani.

    PS: ce am scris mai sus e doar o parere, nu luati ca atare. asa vad eu lucrurile :)

  6. kingquizz spune:

    Multa lume il critica pe Calin Fusu ca nu a stiut sa beneficieze de unele oportunitati. Asa se intampla cand dezvolti prea multe afaceri in acelasi timp.

  7. alexnicolae spune:

    Nu cred ca au fost pierderi de oportunitati nici ejobs nici trilulilu. Ejobs in 2003-2005 era doar o speranta si avea resurse mai putine decat myjobs de exemplu. In plus, nu cred ca putea sustine neogen atunci achizitia, si manageria dezvoltarea independenta a produsului. Trilulilu e doar un exercitiu de imagine deocamdata, content video monetizabil e hulu – content video grupuri media. User content cred ca o sa mearga pe social, care sa contina si video, text, foto, etc. In plus disiparea riscului pe piete diferite si intrarea in top 3, in momentul cand se va monetiza cred ca poate sa compenseze varianta achizitiei ejobs. Singura problema la neogen cred ca a fost si e doar plictiseala, e prea simplu sa faci bani in varianta simpla asa ca incerci si aia si ailalta, si schimbi, totul ca sa nu cumva sa intrii in rutina. Cred ca in 2009 o sa se focuseze mai mult si o sa fie intre cei care castiga de pe urma crizei.

  8. Dan spune:

    Buna seara,
    cind o sa isi recupereze investitorii banii investiti in Neogen ( se zice 6 milioane pentru 27 % din firma) si trilulilu.ro ?
    Ca si in constructii este ROIul ?
    Am vindut in 2008 de 3 milioane, dar cit este ~ profitul brut pe 2008, ca pe 2007 am ramas suprins cind in Mures cei de la Camera de Comert ne-au dat noua primul loc, desi eram obisnuiti sa fim in spatele Neogen.ro .
    Poate ca pe 2008 totusi o sa isi revina Neogenul cu profitul.
    Spor la succese !

  9. Dan spune:

    Bogdane,
    cum ti-am spus si pe privat, am sa te anunt cind http://www.revistatus.ro , lansat la inceput de decembrie 2008 fara prea multi bani investiti in promovare, va ajunge pe profit :).
    Este cu siguranta un proiect special cu mult continut original. As spune ca tot este original :)
    Spor la succese !

  10. orlando spune:

    Alex,

    eJobs e primul site/business in zona recrutarii online, daca Fusu cumpara acest site cand a avut ocazia elimina posibilitatea ca acest site sa devina numarul 1. corect, nu inseamna ca nu putea sa fie altcineva in locul lor si sa depaseasca bestjobs insa asta intra la categoria „daca/poate ca”.

  11. orlando spune:

    Dan, felicitari pt rezultate, proiectul Revista Tus arata chiar bine, sper sa-l duceti cat mai sus

  12. alexnicolae spune:

    La data ofertei ejobs nu era cea mai buna varianta de cheltuit bani, decat daca puteai sa prevezi viitorul. Pe baza google trends, rapoarte financiare, pana in 2005 ejobs nu conta in ro. BJ a inceput primu sa faca bani. In lipsa managementului dedicat si daca nu se focusa pe Bucuresti, ejobs murea pana acum, sau isi pierdea stalucirea (vz doizece.ro). Orice site avea potential in 2003-2004, si pe orice piata exista cel putin 2 concurenti. Locul 2 are de obicei o rata de profit mai mare si poate sa beneficieze de erorile locului unu. Cred ca asta a fost cazul aici.

Lasa un comentariu