Doua de la F5/Realitatea Catavencu

In premiera in aceasta seara la WebClub-ul organizat de Cristi Manafu (prima editie pe acest an), Dragos Stanca, General Manager la F5, a anuntat:

1. Integrarea sub un management unic (managementul F5) a tuturor resurselor (editoria, marketing, vanzari, tehnic) new media a grupului Realitatea Catavencu. Practic tot ceea ce inseamna new media se muta cu arme si bagaje la F5, foarte interesant zic eu in contextul in care aveti mai jos descrierea strategiei celor de la Intact care merg (oarecum) separati;

2. Dupa Kondiment si Senior Software cei de la F5 au semnat un parteneriat cu un alt player important din .ro, TreeWorks, cele doua entitati urmand a opera compania Free Road. A fost anuntat si un prim proiect, Toti pentru Unul, TPU.ro, un fel de Yahoo Answers.

si inca una de la Realitatea, in decembrie, conform SATI, la nivel de useri unici, Realitatea.net a fost lider in tot ceea ce inseamna site de stiri depasind inclusiv siteurile de sport. De vazut daca vor reusi sa-si mentina pozitia si in ianuarie.

Iulian Comanescu a scris despre asta, gasiti la el o analiza interesanta dec 08 vs dec 07 la nivel siteuri de stiri. Dupa cum se poate observa cea mai mare crestere, in procente, a avut-o Mediafax.ro (peste 400%) de unde si pariul meu ca in ultima luna din acest an pozitia intai la stiri va fi ocupata de siteul celei mai importante agentii de stiri de la noi. Tine cineva pariul? :)

10 Comentarii
 1. kingquizz spune:

  Si cand te gandesti ca in urma cu 2 luni – situl realitatea.net arata ca dupa un bombardament.

 2. Observator spune:

  M-au capiat toti cu Realitatea.net in sus si-n jos. Sint deja la dracu-n praznic in clasamentul cel updatat. Decembrie nu conteaza.

 3. zoso spune:

  n-o sa se intample. pana nu pun mana si dau in judecata niste jigodii, mediafax o sa ramana in urma. stie si irinel asta.

 4. […] Orlando e optimist, crede ca mediafax.ro va ajunge primul site de stiri din Romania, pentru ca merita asta. Eu sunt mai rezervat, mai ales ca stim prea bine peisajul si manevrele siteurilor de stiri. Tags: bani, dot ro, furt, spam […]

 5. Dragos Stanca spune:

  Salut, Orlando, si multumesc pentru precizarile de pe blog si pentru dezbaterea interesanta de aseara, de la WebClub (congrats, Mr. Manafu!).

  Daca tot vorbim de premiere si pentru ca vad ca sunt colegi care cred ca Realitatea.NET a preluat pozitia 1 in categoria stiri quality doar in decembrie, am primit acum si ofer cu placere (in premiera, aici) si datele dupa primele 2 saptamani pline din 2009 (dupa cum se stie, SATI calculeaza unicii doar pe zile, saptamani si luni complete).

  SITE UNICI VIZITE AFISARI
  ––––––––––––––––––––––
  http://www.realitatea.net 717.624 1.643.827 13.192.728
  http://www.hotnews.ro 677.953 2.152.836 6.837.392
  evenimentulzilei.ro 634.123 1.904.002 9.027.298
  http://www.9am.ro 576.855 967.473 2.640.363
  http://www.gandul.info 548.675 1.046.750 3.060.271
  ––––––––––––––––––––––-

  Nu va fi usor sa ne mentinem acolo, avem concurenti tari, nu ne dam cei mai buni, smecheri si destepti din .ro (sau .net:)) dar, deocamdata, asta e: suntem lideri si eu sper ca asa vom si ramane.

  PS Legat de pariul cu Mediafax.ro, e greu sa faci un brand b2b lider pe zona asta dar, pe net, orice e posibil. E foarte frumos si unde sta gandul.info, oricum. Anyway. Bafta!

 6. […] links: Orlando, Zoso, Sorin Tudor despre SATI, Ionut Oprea. Etichete: analiza, de pe net, marketing, online, […]

 7. […] Orlando scrie ca, pana la sfarsitul anului, Mediafax.ro va ajunge pe locul I, ca trafic, in categoria site-uri de stiri din .ro. Mai mult decat atat, are chiar curajul sa parieze pe asta :). Nu argumenteaza pe ce se bazeaza, insa cu siguranta se gandeste el la ceva (cel putin, asa imi place sa cred). […]

 8. orlando spune:

  Dragos,

  provocarea e cu atat mai interesanta cu cat e mai grea :)

 9. […] de pe decembrie al site-urilor de ?tiri, realitatea.net, (între timp, observ la Orlando c? segmentul s-a limitat la ?tiri quality) are 363.738 pe ultima […]

 10. […] mai scris, intre altii, pe seama discutiilor de la Web Club Orlando Nicoara, Doru Panaitescu, Victor Kapra,  Tudor Galos, Petrisor […]

Lasa un comentariu