vesti bune

am ezitat daca sa pun sau nu semnul de intrebare in titlul …

1. de la ei – pretul barilului de petrol a ajuns la 40 de dolari, acum cateva luni era 140 de dolari, pretul benzinei era aseara 3.6 per litru, acum cateva luni era 4.1 sau 4.2;

2. de la noi – pretul materialelor de constructii a scazut la jumatate din cat era in vara. nu toate materialele s-au ieftinit atat de dramatic insa oricum ai dat-o probabil ca si costul pe m2 construit ar trebui sa scada;

3. din industrie – piata de publicitate pe primele 6 luni a fost intre 8 si 9 mil euro (depinde de cursul la care faci calculul) conform primului studiu facut de IAB Romania impreuna cu PWC. Aici se termina vestea buna pt ca nu prea vad cum in semestrul 2 din acest an piata sa depaseasca 9 mil euro.

8 Comentarii
 1. sandossu spune:

  Cred ca gresesti. Benzina 3.6 lei / litru ? Eu am bagat acum 2 zile OMV Sprint Diesel cu 3.5 lei si din cate tin minte, bezina era cam 3 – 3.1

 2. 1. Benzina e si mai ieftina. (MOL 98 e 3.6). petromul a ajuns si la 2.8 pe litru de benzina. Sincer, nu stiu cat de mult sa ma bucur de asta, astfel de caderi nu sunt normale.

  2. pretul a scazut deja dramatic. Evident mai e loc de scadere. Grav e ca nu mai sunt cumparatori, iar piata se va duce si mai jos in Februarie. Asta chiar nu e veste buna, desi nici aberatiile la care se ajunsese nu erau ceva normal.

  3. sa estimam un 12-13 milioane la final de 2008? Si in aceeasi ordine de idei, o estimare pe 2009 ai ;) ?

 3. 1. Am bagat un „aproape full” azi cu 85 ron , era 2.8/l la Lukoil.

  Ma bucur dintr-un singur motiv: acum 3 luni eram foarte frustrat ca nu apasam bine pompa si deja eram la 12 ron in crestere. Azi mi-am adus aminte de vremurile bune cand apasam ceva timp pana ajungeam la 10 ron :)

  2. Cumva se cerea sa primeasca o palma baietii din imobiliare.

 4. ciops spune:

  Pretul benzinei nu va fluctua niciodata cu amploarea pretului barilului in mare parte pentru ca accizele reprezinta o parte foarte mare a pretului. Cand barilul era 40-50$, pretul benzinei era in jurul a 3RON (surprise, surprise), iar cand s-a triplat pretul a crescut cu ~1RON. :)

 5. Vadim spune:

  Iarna scad oricum materialele de constructii, asta se intampla an de an. Vara asta fierul ajunsese la 4 – 4,2 lei pe kilogram spre finalul toamnei, dupa ce incepuse vara pe la 3,6. Acum pretul fierului nu e la jumate, dar a scazut undeva la 3,1 leu per kg. La caramida si beton de statie preturile sunt similare cu cele din vara, foarte putin scazute.

 6. silviuc spune:

  …insa, de la anul, vom trece, obligati-fortati-conditionati la EURO 5 ONLY la pompe. Deci…adio 2,8!

 7. Fluture spune:

  Fierul e cumva legat de cursul EUR… Oricum, eu cred ca e cartel peste tot in industria asta.

  Nu cred ca pretul pe m2 construit o sa scada atat de mult. Maxim 15%. Nu uita ca la o casa, finisajele sunt o parte importanta (aproape 40%, cu mana de lucru inclusa). Iar pretul la gresie/faianta/instalatii nu vad sa scada.

Lasa un comentariu