Harta politicii romanesti

Vivi recidiveaza, dupa Harta Publicitatii online a lucrat zilele acestea Harta politicii romanesti, un tool care mie mi se pare extrem de important in contextul campaniei electorale si schimbarii sistemului de vot – trecerea la uninominal (te ajuta sa vezi ce au facut 4 ani de zile oamenii trimisi de noi in Parlament, te informeaza in privinta oamenilor care candideaza din nou pentru un nou mandat). Sincer, as fi vrut ca aceasta harta sa fie facuta de un cotidian central, de un ziarist care sa ramana in istorie :). Daca nu au facut-o sper macar sa o preia, in intregime sau bucati din ea pentru a-si informa cititorii ce vor merge la vot pe 30 noiembrie. Povestea acestei harti o gasiti la Vivi pe blog.

Un comentariu
  1. Bogdan spune:

    interesanta ideea. poate de la anul o sa avem optiunea asta direct pe site-ul de la cdep si de la senat :)

    nu cred totusi ca un jurnalist stie sa parseze datele alea. daca lucrezi la google, sunt sanse mai mari sa gandesti asa: am niste date, ia sa vedem cum ma pot juca…cu ele. evident, operatiunea se poate face si neautomatizat, dar deh, cu pixul e mai greu :) prea multe calcule…

    bravo, vivi! probabil ca zilele urmatoare vom fi asaltati cu procente din harta asta. ma intreb cate dezbateri tv vom avea pe tema asta.

Lasa un comentariu