Vodafone.ro – peste 500,000 unici/luna

In premiera, in statisticile Sati de pe octombrie, avem cifre despre traficul Vodafone.ro, 559,226 unici, peste 7 milioane de afisari (7,800,835) si peste 1 mil de vizite (1,051, 148). Vodafone.ro are trafic similar cu traficul de la Cotidianul.ro, Neogen.ro sau Eva.ro si mai mare decat Feminis.ro, Cinemagia.ro, Antena1.ro, Jurnalul.ro, Mediafax.ro sau Gsptv.ro

17 Comentarii
  1. andrey91 spune:

    pe vodafone intra doar clientii lor

  2. Bogdan spune:

    Nu cumva traficul e asa de mare si datorita bannerelor sacaitoare pe care dai click fara sa vrei? :))

    Au cele mai enervante bannere.

  3. Makavelis spune:

    era interesanta o statistica cu categoriile de varsta. E ciudat cum omul intra pe vodafone.ro la fel de mult ca pe cotidianul.ro, si aici ma gandesc ca fiind un tanar

  4. orlando spune:

    putin probabil Bogdan, au un raport foarte bun vizitatori – afisari (1:7)

  5. kira spune:

    cat la suta oare din acest trafic este adus de campaniile masive pe internet? si cati intra direct, la adresa binecunoscuta, majoritatea probabil clienti.

    Orlando, site-urile enumerate de tine ca au trafic similar cata publicitate au pe net? sa facem o distinctie totusi.

  6. orlando spune:

    kira,

    ai un punct de vedere referitor la proportii? parerea ta inclina catre useri din campanii sau useri ce acceseaza direct?

    siteurile enumerate de mine sunt businessuri de internet sau extensii in online de branduri media, mi s-a parut interesant faptul ca un site de client depaseste ca trafic acele siteuri.

  7. kira spune:

    Am inteles mesajul tau, da, este apreciabila aceasta performanta;

    Ceea ce vreau sa spun este ca traficul pe vodafone a fost ajutat enorm de o imensa investitie media (internet si nu numai) spre deosebire de celelalte site-uri.

    Interesant ar fi de comparat cu alte portaluri, ale altor companii cu investitii similare media.

  8. orlando spune:

    kira, imi ridici mingi la fileu :))

    ce intelegi prin „imensa investitie media (internet)”?
    sa stii ca internetul (inca) e un mediu ieftin ce contabilizeaza 2-3% din total cheltuieli publicitare :)

  9. Antonela spune:

    dupa cate stiu eu (nu mai sunt sigura) de pe site-ul lor poti trimite si sms-uri gratuite. oare nu ajuta si asta foarte mult? ca altfel, ce poti face acolo de are traficul atat de mare?

  10. Bogdan spune:

    Asa este, raportul este bun. Recunosc, nu am fost atent la acest aspect. Daca luam in calcul ca Vodafone Romania avea 9.256 milioane de utilizatori la sfarsitul lui iunie, nu cred ca acei 500.000 (16.200/zi) inseamna enorm.

    Asta inseamna un raport de aprox. 1:18 intre numarul de utilizatori si cei care acceseaza site-ul. Daca luam in calcul si procentul celor care intra fara sa vrea (datorita acelor bannere), cred ca e un raport de 1:30. Inseamna mult? Tine cineva minte cat avea myx.ro?

    Totusi, cred ca multi din cei care intra intra fara sa vrea. Sunt curios cati dintre cei care intra se si logheaza. Pana la urma asta ar fi scopul, dincolo de vizualizarea brandului.

  11. orlando spune:

    Bogdan, bei Coca Cola? daca da de cate ori ai intrat pe CocaCola.ro in ultimul an?

    esti client Vodafone? daca da de cate ori ai intrat pe Vodafone.ro in ultimul an? Daca esti client Orange sau Cosmote sau Zapp, de cate ori ai intrat pe siteurile lor in ultimul an?

  12. Bogdan spune:

    Cola beau, nu intru pe site. Sunt client Vodafone. Intru cam de 4 ori pe luna la ei pe site. Sunt sigur ca altii intra mult mai rar.

    Inteleg ce vrei sa spui, nu te contrazic. Cei care intra nu-s neaparat clientii. Dar am deviat. In comentariul initial vroiam doar sa punctez ca impresia mea este ca traficul mare se datoreaza bannerelor enervante.

    & :) sa stii ca poate fi explicabil raportul ala de 1:7. Sa zicem ca intru pe Gandul sau pe EVZ sau pe altceva, vreau sa citesc stirile. Cam care crezi ca sunt sansele sa dau de peste 4 ori click pe bannerul ala pe zi, fara sa imi doresc asta :)?

  13. orlando spune:

    dap, am deviat, eu incercam sa spun ca traficul nu cred ca vine din „erori” de click decat intr-o proportie foarte mica.

  14. Iulian spune:

    O fi oare site-ul complicat si pentru orice informatie cat de minora faci walk through? Asa facem afisari garla. Oricum nr de unici ramane bun .. .

  15. kikiricky spune:

    Daca Vodafone are 7 milioane de afisari la 560 de mii de vizitatori, inseamna ca site-ul este gandit de aceeasi echipa care a facut si *222. Pana gasesti informatia, mai bine o lasi balta. Daca or sa bage publicitate pe site, ma gandesc ca urmatorul pas ar fi un spot publicitar introdus inainte de a face legatura la 112. Daca ai nevoie de salvare, n-ai cum sa ratezi o reclama la detergenti.

  16. dimitri spune:

    Cred ?i eu c? au trafic la cât am orbec?it pe My Vodafone s? v?d cu ce se m?nânc?.

  17. Iulian Leru spune:

    eu cred ca e ceva normal ca nevoia primara de comunicare a utilizatorului sa genereaze un interes mai mare chiar si pentru serviciile vodafone decat pt informatii auxiliare cum sunt stirile, filmele sau site-urile „ce si cum sa..” pt femei. Si la cat de comunicative sunt ele, ma intreb daca nu cumva majoritatea vizitatorilor vodafone sunt femei ? :)

Lasa un comentariu