constatari

despre Internetics si nu numai:

– aseara, la gala finala Internetics (bravo fetelor de la Millenium, iar au facut o treaba excelenta), Flaviu Radulescu, cel care la inceputurile Internetics-ului se batea cot la cot cu Webstyler si Greenpixel, a inmanat, in calitate de sponsor, premiul „agentia anului” celor de la Webstyler;

– Webstyler „omoara” festivalul, nu stiu cate premii (6-7-8? 11)  au luat dar au urcat de multe ori pe scena, am mai vazut un TreeWorks care creste frumos de la an la an (felicitari Catalin & co), niste MRM, niste Ogilvy, putin iLeo, putin Kinecto, putin Tempo. Poate la anul competitia va fi mai stransa, poate cei care au stat pe bara anul asta se vor implica mai mult in 2009;

– felicitari Mediafax pentru premiul castigat aseara cu platforma de stiri ( Mihnea, e si premiul vostru :) );

– toti politicienii au blog, pana si Tariceanu s-a lansat in „blogosfera”, peste 4 sau 8 ani cand Piticu, Fluture, Costin, Zoso etc vor candida si orice primar din .ro va avea blog discutiile se vor muta catre vechime, „eu am blog de 3 ani”, „al meu e vechi de 6 ani”;

– gigantii financiar care au luat bani de la FED le datoreaza executivilor peste 40 miliarde USD, salarii, plati compensatorii si pensii :);

– e ultima zi de octombrie, e dimineata si deja sunt 18 grade afara, e soare, iar multi umbla in tricouri pe strazi, asta inseamna ca vom avea o iarna lunga?

16 Comentarii
 1. Adina spune:

  Cam slaba participarea la sectiunea publishing. In 2006 Sanoma a luat premiul (pe atunci se numea „best practices”), iar anul trecut echipa Media Pro. Anul acesta nu s-a decernat premiul.

 2. orlando spune:

  Adina,

  da, la publishing a fost foarte slaba participarea. noi dupa contestarile de anul trecut i-am lasat pe cei care au scuipat seminte sa participe si sa castige, ca nu au avut loc de Mediapro anul trecut. Am vazut ca nu prea s-au inghesuit …

 3. Lucian spune:

  Cred ca participare e direct proportionala cu interesul pentru un astfel de eveniment. Internetics nu are cum sa fie ceea ce era cum 4-5ani.
  Internetul si industria online din romania a evoluat destul de mult si nu cred ca au prea multi nevoie de confirmari gen Internetics sau roblogfest.
  Nu este premiu la promovare corporate unde sunt chiar niste chestii destul de bune, dar se acorda premiu de originalitate le eok.ro ?!?
  Evenimentele de genul sa ne dam premii intre noi, eu centrez eu dau cu capul, si sa premiem nu proeictele in sine ci oamenii din spatele lor … este „neinteresant” sa zicem.

 4. Marius Deak spune:

  „Poate la anul competitia va fi mai stransa,…”
  Nu am fost la eveniment, dar am vazut comentariile de dupa. Nu cred sa vezi asa ceva.

  Daca la internetics castiga un banner si nu castiga nici un magazin online, inseamna ca nu vorbim despre internetul care trebuie…
  Culmea eficientei online ar fi sa …. vinzi (ma insel?).

 5. marie jeanne spune:

  Si mie mi s-a parut putin ciudata consistenta participarii. Adica, a fost dubios de slabuta, si la un moment dat devenise cam aiurea: nu exista castigator, nu exista participant. E pacat, pentru ca totusi interneticsul ramane internetics.
  @Adina sa stii ca ma asteptam, ca fosta sanomista :-D, sa vad vreunul din proiecte la sctiunea publishing.

 6. Costin spune:

  Eu nu candidez nicaieri pentru ca nu ma duc la vot si asa as pierde un vot cel putin :)).

 7. andrey91 spune:

  umbla acuma in tricouri dupa care vine gripa peste ei

 8. Dragos spune:

  @Marius Deak – nu un banner a castigat ci o campanie de bannere. Si da, se poate sa castige o campanie de bannere si un magazin nu. Ma intreb de unde comparatia? fac parte din categorii diferite, se masoara diferit si se apreciaza diferit. Tot la fel poti sa te intrebi cum de a castigat un newsletter, so?

 9. orlando spune:

  Marius,

  mie aseara mi-a placut atmosfera, mi-a placut ca erau grupuri grupuri (pe firme de obicei), mi-a placut de Webstyler ca au venit ca o echipa si s-au bucurat pe masura, mi-a placut ca s-a aplaudat. Cred ca asta conteaza, daca esti bun castigi, daca nu esti bun ii strangi mana celui care e bun si incerci sa te depasesti in anul urmator.

  Oricum ati da-o parerea mea este ca online-ul are nevoie de un astfel de festival, ca pe viitor ramane Internetics sau Manafu dezvolta mai mult ce a inceput anul asta sau apare altceva ramane de vazut.

 10. orlando spune:

  lasa bre Costine ca nu am spus de alegerile de acum, am spus peste 4-8 ani :)

 11. Costin spune:

  Acest aspect l-am ocolit voit. Sa prindem astia 8 ani in viata si „totul va fi bine” – hi-q :D

 12. Marius Deak spune:

  @orlando n-am nimic contra webstyler. Dimpotriva, ii felicit in primul rand pentru munca si energia depusa/aratata. Nu e vina lor cu absolut nimic pentru toate discutiile pe care le citim pe bloguri.

 13. Fluture spune:

  Sa inteleg ca eu n-am castigat nimic nici la Internetics-ul asta? Asta e, poate la anu’ se sesizeaza si ei…

 14. Catalin spune:

  @Orlando – Multumim mult pentru vorbele frumose :)
  @Fluture – Daca vrei, ai castigat cu Zelist, in calitate de sustinator #1 :) Si dam si bere cand ajung in tara :)

 15. Catalin spune:

  pardon, „cand ajungi” – voiam sa spun. Dar vad ca deja esti – daca ai fost la blog&roll. Mai stai?

 16. Adina spune:

  @Marie Jeanne
  Sanoma nu a participat dintr-un motiv care tine de principiile organizatorilor acestui concurs. Daca in anii trecuti s-a tinut cont de eventuale conflicte de interese intre participarea la jurizare si inscrierea in competitie, anul acesta au fost in juriu aproape toti oamenii cunoscuti in online (cu foaret mici exceptii). Nu consider ca este corect ca lucrarile Sanoma sa concureze alaturi de cele ale altor publisheri care au reprezentanti in juriu. Daca ne-am fi inscris, atunci http://www.cosmopolitan.ro (realnsat in martie 2008) si http://www.casa-gradina.ro (lansat in septembrie 2008) ar fi avut sanse foarte mari la premii.

Lasa un comentariu