Chrome, browserul de la Google

la cateva zile dupa ce au prelungit intelegerea cu Mozilla cei de la Google ne surprind pe toti prin lansarea propriului web browser: Chrome . Dupa ce au lansat, pe rand, alternative la Excel, Word si PowerPoint, Google lanseaza azi Chrome, browserul care va concura Internet Explorer si va duce mai departe batalia cu Microsoft. Probabil va urma un sistem de operarare soon pt a inchide cercul in jurul gigantului software din Redmont.

12 Comentarii
 1. dragos spune:

  orlando, browserul e sistemul de operare :D

 2. orlando spune:

  pt internet da, browserul = sistemul de operare, ramane de vazut daca vor merge mai departe

 3. […] via Orlando ) This entry was written by Sebah and posted on September 2, 2008 at 8:35 am and filed under […]

 4. Ionut Oprea spune:

  Google va sustine in continuare Firefox, pentru ca are cel mai mare potential de a eroda folosirea Internet Explorer-ului. Si e un cross-promo util pentru ambele parti.

  Dar e clar ca aplicatiile web, si in concret cele dezvoltate de Google, din ce in ce mai puternice, au nevoie de un „sistem de operare” pe care nici Firefox nici IE nu il pot oferi in momentul asta, si de aceea lansarea Chrome e importanta si la nivel de concept, nu doar de produs, mai ales ca fiind open-source, promoveaza preluarea ideilor, dar si atrage in felul asta foarte multi entuziasti de partea lui. Probabil multe din ideile prezentate azi de Google vor ajunge in alte browsere, poate chiar in Firefox. De aia lansarea Chrome poate fi vazuta si ca un „push” intr-o noua directie de dezvoltare pentru browsere.

 5. kingbt spune:

  Chrome = Firefox
  Google nu va scoate vreun telefon, sistem de operare sau browser atata timp cat poate cumpara sau colabora cu creatorii acestora (mozilla – firefox, apple – iphone etc)

 6. Florin spune:

  Au facut deja sistem de operare mobil care o sa concureze direct cu Windows Mobile si OS X. Si la cum se dezvolta mobilele probabil ca astea o sa fie principalele sisteme de operare in viitor. Nu cred ca o sa mai cari laptopul cu tine. Ai acasa si la birou display si tastatura. Toate aplicatiile le ai pe mobil sau le accesezi pe net. Conectezi mobilul la tv si ala e calculatorul tau.

 7. Teniescu spune:

  Foarte tare. Mai nasol e ca nu merge downloadul acum :/

 8. […] Au scris toti bloggerii respectabili si mai putin respectabili (alegeti singuri care si cum): Orlando, Zoso, Bobby Voicu, Manafu, Alex Brie etc si altii, pana si Michael Arrington. Wow. Ce treaba are […]

 9. […] Vorba lui Orlando, urmeaza in SO si gata, ne linistim toti…. Fii primul care […]

 10. Ncu spune:

  Chrome nu va concura cu IE, ci tot cu FFox.

 11. […] instalat, Dragos avea dreptate, Adrian are dreptate, e mai mult decat un browser. Dupa doar cateva ore de folosire prima […]

 12. […] trecut o luna de la lansare, uitandu-ma in top 10 Trafic.ro am vazut ca apare cu cifre in jur de 1%, cel […]

Lasa un comentariu