Microsoft spune pas, Yahoo semneaza un parteneriat cu Google

Microsoft nu a mai dorit sa mareasca pretul per actiune oferit pt Yahoo, ba mai mult a refuzat sa-si mentina si oferta de 33 USD per actiune, „fortand” astfel un parteneriat Yahoo – Google pe partea de search advertising, parteneriat din care Yahoo spera sa castige ~800 mil USD/an. Intelegerea le lasa loc de „manevre” celor de la Yahoo deoarece intra in vigoare peste 3-6 luni, dupa aprobarea autoritatilor. De asemenea deal-ul poate fi terminat de oricare din parti cu plata unor penalizari de 250 mil USD (daca rezilierea se produce in urmatoarele 24 de luni).

as paria in continuare ca Yahoo va ajunge in curtea Microsoft, un Microsoft care insa isi „joaca” tare cartea. alte pareri?

20 Comentarii
 1. „un Microsoft care insa isi ”joaca” tare cartea”…. cred ca atata timp cat Yahoo va avea actualul board de conducere, nu se va face preluarea. Este vorba aici cred si de o doza buna de mandrie din partea lui Jerry Yang.

 2. […] crede ca e o tactica a yahoo de a se vinde pe bani multi la microsoft Tags: dot com, google, […]

 3. Sergiu Biri? spune:

  Ar fi tare ca Yahoo sa ajunga in curtea Microsoft dupa ce contractul cu Google e signed & sealed. Ar rezulta ca Microsoft ar avea 800 mil. revenue pe an datorita Google, iar Google nu ar prea avea ce face decat sa scoata de la ciorap 250 mil. USD daca vor out.

 4. Si eu cred ca Yahoo in cele din urma va fi la Microsoft.

  Actionarii Y! in nici un caz nu s-au impacat cu ideea, iar Microsoft e constient ca viitorul apartine online-ului si au nevoie de o pozitie buna si in aceasta zona in care singuri nu par sa se descurce… Dar o sa mai treaca ceva timp (poate doar cateva luni, poate peste 1 an).

  Pe moment, acordul pare sa fie un balon de oxigen pentru conducerea Yahoo, mult mai important decat banii in sine (care nu sunt neglijabili, evident)

 5. Dan spune:

  Ars Tehnica e sceptic(a). Iar actionarilor cica li s-a inchis astfel gura…

 6. cristian spune:

  Yahoo, sau o bucata din Yahoo? intregul Yahoo nu va ajunge la mst indiferent de cine e la conducere. o bucata e posibil. alibaba, mess, mail, finance nu prea cred.
  actionarii pot fi multumiti sau nu, problema unei preluari fortate se va vedea in oameni: angajatii cei mai buni vor prefera sa plece decat sa ramana la mst, iar multi dintre utilizatori vor face la fel. dar mosneagul icahn nu are probleme de viitor, el vrea banii inainte sa …

  e o chestie in mediul online in care forta si brutalitatea sunt pedepsite. mie asa mi se pare. asta e si motivul real pentru care mst nu a incercat o preluarea ostila de pe bursa, la banii oferiti putea lua o cota destul de importanta si cu sprijinul altor actionari mai mici ar fi putut schimba si conducerea

  intelegerea cu google e interesanta. tot yahoo a facut google ce este azi cand a lasat cautarea pe site-ul propriu in sarcina google. probabil ca ei cred ca au facut un deal bun. eu cred ca google a facut dealul bun

 7. Ovidiu Miron spune:

  Evolutia Bursei va conta foarte mult. E posibil sa asistam la o lovitura spectaculoasa de genul celeia descrise de Sergiu.

  Cum spuneam, valoarea unei actiuni va descreste tot mai mult. Se pare ca Yahoo va fi preluata in mod fortat.

 8. Petre spune:

  Nu cred ca Yahoo va ajunge in curtea Microsoft sau Google.

  Cred ca Y! va decide in functie de jucatorii de pe piata de TV / Entertainment din SUA, unde Microsoft (NBC doesn’t count yet) si Google inca nu sunt atat de prezenti. Chiar daca actionarii Yahoo sunt nemultumiti de catre refuzarea Microsoft, care joaca tare, dupa cum spune Orlando, eu cred ca e posibil, si chiar probabil ca in curand (6-12 luni) pe piata nord americana de divertisment sa intre un nou jucator (CBS, Apple, Warner, etc) care printr-un contract / fuziune /etc sa pozitioneze pe Y! in topul sectorului de divertisment.

  Si de ce nu, eu i-as vedea si producatori de content media – incercari timide acum cu the9.yahoo.com samd , dar piata este dinamica si in plina crestere. Eu zic ca dealuri/fuziuni cu case de muzica, dvd rentals, tv studios samd sunt mai eficiente pentru Y! decat o preluare MS sau G.

  Ref. la Bursa, e normala evolutia dupa incercarea MS, dar parerea mea e ca in 1-2 luni Y! isi va reveni si va ataca „sezonul de toamna” destul de energic.

 9. […] din reteaua Yahoo (oare la toamna, cand se va lansa Yahoo.ro, vom vedea ads by Google ?). Orlando noteaza ca asteptarile Yahoo dpdv venituri se ridica la 800 mil USD […]

 10. Andrei Rinea spune:

  Sincer eu nu inteleg de ce este evaluat Yahoo atat de scump. Pana la urma ce mare lucru are?

  Sunt absolut convins ca cei de la Microsoft pot duce un razboi singuri (desi poate mai greu decat cu achizitii). Pe cand Yahoo sigur nu.

 11. Mugur spune:

  Intre timp Google si Yahoo au semnat un acord pentru interoperabilitatea dintre programele lor de instant messaging yahoo messenger si google talk. Stirea completa pe blogul meu :-)

 12. Dan spune:

  Eu ma mai bucur si de asta: Google and Yahoo to Partner on IM. :)

 13. orlando spune:

  Misto articolul din Forbes :)

 14. Florin spune:

  @Sergiu: Tu ai impresia ca in contractul cu Google nu se specifica si conditii de terminare fara plata penalitatii? Eu sunt foarte sigur ca avocatii Google nu sunt chiar atat de prosti mai ales dupa ce oferta Microsoft a venit/a plecat de atatea ori.

  Eu nu cred ca yahoo o sa ajunga la Microsoft. Cred ca MSFT s-a plictisit de afacerea asta. Mai ales ca i-ar costa dublu toata distractia dupa cum s-a vazut la bursa.

 15. […] Yahoo + Google = Love, iar la Microsoft nu par sa fie gelozii. […]

 16. irecafa spune:

  deocamdata nu sunt gelosi, cred ca asteapta sa vada ce se intampla, si o sa dezvolte prorpia platforma

 17. Terzea spune:

  sper sa refaca toata lumea

 18. Terzea spune:

  sper sa refaca toata lumea si sa cumpere tot ce se poata cu systeme + toate motoarele de cautare asta ii ajuta

Lasa un comentariu